Betekenis van carport

Wat is een carport?

Een carport is een overdekte constructie die wordt gebruikt om voertuigen, voornamelijk auto’s, beperkte bescherming te bieden tegen regen en sneeuw. De structuur kan vrijstaand zijn of aan een muur worden bevestigd. In tegenstelling tot de meeste constructies heeft een carport geen vier muren, maar meestal één of twee met daarboven een dak.

Carport of garage?

Het voordeel van een carport is dat het huis niet verbouwd hoeft te worden en het later naar wens altijd weer weggehaald kan worden. Daarnaast biedt het veel bescherming aan je auto, zonder dat er een hele garage gebouwd hoeft te worden. Dit is ook voordeliger in de meeste gevallen. Het oogt daarnaast ook mooier, zeker als het een carport op maat gemaakt is natuurlijk.

De bouwwijze van een carport is deels te vergelijken met een veranda op maat laten maken. Voor beiden blijft een deel van de constructie open, terwijl er wel sprake is van een overdekking en één of twee muren. Vaak zijn deze van hout gemaakt, maar het kan ook in andere materialen uitgevoerd worden.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *