Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van business casual

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

Veel heren houden van de business casual stijl. Deze stijl wordt tegenwoordig vaak gedragen op kantoor waar vroeger veelal alleen pakken met stropdas gedragen werden, maar deze stijl nu geheel of gedeeltelijk losgelaten is en vervangen is door business casual. Ook privé tijdens een uitje waarbij een iets nettere kledingstijl dan casual gevraagd wordt, is business casual prima geschikt. Maar wat houdt de kledingstijl ‘business casual’ nou eigenlijk precies in en wat kun je allemaal dragen?

Wat is de business casual dresscode

Business is een vaak zakelijke omschrijving van een kledingstijl, terwijl casual juist de omschrijving is voor een kledingstijl die wat losser en stijlvoller is. Maar wat als je deze twee kledingstijlen combineert en hoe combineer je deze twee kledingstukken die eigenlijk qua stijl vrij ver uit elkaar liggen?

Bij sommige bedrijven wordt business casual juist gezien als een wat lossere stijl als er normaal gesproken een compleet net pak gewenst is. Dan wordt nu dus juist het woordje ‘casual’ eraan toegevoegd om de stijl een wat lossere uitstraling te geven. Andersom kan het echter ook zo zijn. Werk jij bij een bedrijf waar iedereen altijd in werkkleding loopt, dan wordt het woordje business juist aan de dresscode toegevoegd, omdat er nu wordt verwacht dat je er netter dan normaal bij loopt. Kijk dus vooral naar de gelegenheid zelf en kleed je daarnaar. Een pantalon of nette donkere spijkerbroek met een net overhemd of donkere polo is vrijwel altijd geoorloofd als de dresscode ‘business casual’ is. Combineer deze outfit vervolgens met instappers of modieuze sneakers en je zit gegarandeerd goed en je zult niet uit de toon vallen op een evenement of bijeenkomst.

Zo draag jij een business casual outfit

De precieze omschrijving voor de term business casual is dus lastig te duiden. Echter bij twijfel kun je beter kijken wat voor gelegenheid het is en wat voor publiek er op af zal komen om te bepalen in hoeverre je de stijl meer richting business of juist meer richting casual, dus wat losser, kan volgen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: