Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van BTU voor een airco

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

Wat is de betekenis van BTU? Als je besluit om een airco te kopen, dan wens je natuurlijk te weten hoe krachtig dit apparaat is. Het getal dat bij BTU staat, bepaalt hoe krachtig de airco is. Hoe hoger dit getal, hoe groter het koelvermogen van de airco. Bij een airco met een vermogen van boven de 10000 BTU kun je dus denken aan een airco die in staat is om een grote ruimte te verkoelen. Hierbij moet je natuurlijk wel rekening houden met een aantal variabelen, zoals het feit of de ruimte goed geïsoleerd is of niet. Verder helpt de aanwezigheid van voldoende ramen om de ruimte goed af te koelen. Indien gewenst kan je besluiten om een split unit airco aan te schaffen.

Het vermogen van mijn airco

Voor het vermogen van de airco geldt dat dit voldoende moet zijn. Je hoeft niet per se de airco aan te schaffen met het grootste vermogen, met name niet als je van plan bent om deze airco te gebruiken in de auto. Het is voornamelijk belangrijk dat de airco geschikt is binnen de ruimte waarin jij gebruikt wenst te maken van de airco. Om kosten te besparen, is het belangrijk om een airco aan te schaffen met voldoende vermogen. Daarnaast kan je kiezen voor een mobiele airco aanbieding, om zodoende kosten te besparen.

BTU en kilowatt

BTU is een afkorting die staat voor British Thermal Unit en afkomstig is uit de Engelse taal. In Nederland maken we gebruik van de term kilowatt om het vermogen van een apparaat te meten. Hierbij geldt dat één kilowatt gelijk staat aan 3412,1 BTU. Op het internet kan je voldoende informatie vinden over de energie van één kilowatt en waar je deze energie voor dient te gebruiken. Zodoende kan je bepalen welke airco geschikt is voor jou en de ruimte waar je deze wenst te plaatsen. Voordat je besluit om de airco te installeren is het eerst belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan overige manieren om ruimtes te isoleren. Hierbij kan de betekenis van een airco condensor ook bepalend zijn voor hoe efficiënt een airco kan werken.

Ruimte isoleren

Naast een airco kun je gebruik maken van meerdere middelen om een ruimte te isoleren. Denk hierbij aan het openzetten van meerdere ramen, aangezien frisse lucht een verkoelend effect heeft op de temperatuur in een ruimte. Het is verstandig om meerdere ramen te plaatsen, indien je momenteel geen ramen hebt in de ruimte die je wenst te verkoelen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: