Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van BRB

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
4
(4)

BRB is een Engelse afkorting die vaak gebruikt wordt op het internet of op chatrooms op het internet. De afkorting betekent letterlijk ‘be right back’ – ben zo terug in het Nederlands.

Be Right Back of Bathroom Break

De afkorting wordt gebruikt wanneer iemand van achter zijn of haar computer even een ogenblik weg moet en dat moet meedelen aan de medemens, die meeluisteren of meelezen vanachter hun eigen computer. Deze soort internet termen ontstaan uit luiheid of uit snelheid. Voor veel mensen achter hun computer is het te moeilijk of duurt het te lang om de volledige zin dat ze weggaan te typen, dus sturen ze maar deze afkorting. Iedereen begrijpt deze afkorting ook natuurlijk als diegene hem ziet. Daarnaast kan de afkorting BRB ook voor ‘bathroom break’ staan, dat laat zien dat het weggaan en naar de wc gaan vaak in de online wereld hetzelfde is.

BEW als tegenhanger van BRB

Gebruikelijk wordt na een periode van afwezigheid BEW gestuurd, dit staat voor ‘ben er weer’. Zo kunnen online mensen zien dat je weer terug bent. Ook dit is een bekende afkorting in de taal van online chatten. Ook deze term is kort en krachtig om zo veel tijd te kunnen besparen. Een andere reden waarom deze term zo kort wordt omschreven, is omdat het vaak tijdens het spelen van videogames wordt gestuurd. Gamers hebben niet veel tijd om de volledige zin te sturen aangezien het anders in hun spel fout gaat, daarom resulteren zij naar afkortingen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4 / 5. Stemmen telling: 4

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: