Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van brandkast

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

De noodzaak om te beschermen tegen brand en diefstal heeft geleid tot de uitvinding van brandkasten. Een ander woord voor brandkast is kluis. Kluizen kunnen voor verschillende dingen worden gebruikt, waaronder het bewaren van geld, belangrijke papieren, back-ups van digitale gegevens en meer. Een brandkast dient aan een aantal eisen te voldoen:

  • Te zwaar of te vastgezet om mee te nemen
  • Lastig door kwaadwillenden te openen
  • Geheel of gedeeltelijke bescherming tegen brand

Brandkasten moeten bestand zijn tegen hoge temperaturen en de temperatuur laag genoeg houden zodat belangrijke items (documenten, cd’s, enz.) veilig blijven, bijvoorbeeld wanneer je huis afbrand of geprobeerd wordt je kluis open te branden.

Een kluis kan erg zwaar zijn om te dragen als deze is vastgezet door hem op zijn plaats te metselen of gemaakt is van zeer dichte materialen zoals lood. Sommige kluizen zijn ingebouwd en verwerkt in een gebouw, zoals banken.

Het kan voor een dief erg moeilijk of tenminste erg tijdrovend zijn om het slot van een kluis te openen. Zeker als het gaat om een duurder, meer geavanceerd beveiligd model. Dit kan hem of haar afschrikken door te zetten en het hazenpad te kiezen.

Banken hebben meestal een kluis waar je naar binnen kunt lopen en de toegang is beveiligd met een verzwaarde deur. Klanten kunnen binnen een lockbox huren om hun persoonlijke spullen veilig te bewaren.

Beveiligingsmethodes bij een brandkast

De meeste kluizen hebben een veiligheidsalarm. Een goed voorbeeld hiervan is een trillingsdetector die wordt geactiveerd wanneer iemand probeert in te breken in de kluis. Het alarm gaat af en alarmeert de politie.

De binnenkant van de kluis is verstevigd met allerlei speciale materialen, zoals RVS waardoor er moeilijk in te snijden is. Daarnaast komt er ook een wapeningsbuitenkant gevuld met supersterk speciaal beton.

Inbrekers kunnen de scharnieren van een vergrendelde kluis niet verwijderen en openen. Dit betekent dat je de kluis ook kunt gebruiken als iemand de scharnieren heeft verwijderd.

Bij sommige deuren gelden ook veiligheidsmaatregelen. Ze kunnen bijvoorbeeld een glazen paneel hebben dat breekbaar is, dus als iemand het slot probeert te breken met een thermische lans of snijbrander; het glas zal breken bij impact. Er is nu een extra beveiligingsmaatregel van kracht om de kluis gesloten te houden.

Veel kluissloten zijn nu elektronisch waardoor er meer toegangspunten tot de kluis mogelijk zijn. Je kunt het zo instellen dat het alleen tijdens bepaalde tijden wordt geopend, of er een vertraging op instellen. Als de code is ingevoerd en er is een vertraging van een half uur, dan moet je ook nog een half uur wachten voordat deze geopend kan worden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Techniek & Wetenschap
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: