Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van boxershort

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

De boxershort, of wijde boxer, zit, zoals de naam als aangeeft, wat losser om de benen en de billen. Deze boxer heeft, in tegenstelling tot de strakke boxers, meestal een gulp. Deze traditionele boxer geeft iets minder ondersteuning dan de modernere strakke boxer. Daartegenover staat dat de wijde boxer wat luchtiger en comfortabeler is. Zeker als het warm is, kan dat fijn zijn.

Oorsprong van de boxershort

De eerste boxershorts werden in 1925 op de markt gebracht door de oprichter van boksuitrusting Everlast. Voor de allereerste keer werd een elastische tailleband gebruikt om beter voetenwerk mogelijk te maken tijdens het boksen – daarom worden ze vandaag nog steeds boxershorts genoemd.

Waar is het boxer gat voor?

Je raadt het al! Het doel van de gulp is om het makkelijker te maken om te plassen als je boxers draagt. Ben je klaar voor een ondergoed fun feit? Slechts 20% van de mannen die een boxershort dragen, gebruiken het gat in hun boxershort en trekken hem liever naar beneden om hun lid eruit te halen als ze naar het toilet gaan.

Design van een boxershort

De meeste boxershorts hebben een gulp aan de voorkant. Fabrikanten van boxershorts hebben een paar methoden om de gulp te sluiten: metalen drukknopen of twee knoopjes. Veel boxershorts op de markt hebben echter geen sluitmechanisme nodig om de gulp te sluiten, omdat de stof zo is gesneden en de boxers zo zijn ontworpen dat zij de opening voldoende overlappen en volledig bedekken. Dit staat bekend als een open gulp ontwerp.

De stof van boxershorts is zelden rekbaar en daarom is er een royaal paneel van losjes vallende stof in het midden achteraan de shorts, ontworpen om de verschillende bewegingen van de drager, vooral het voorover buigen, op te vangen. Het meest voorkomende naaiontwerp van boxershorts wordt gemaakt met een paneelzitting die twee naden heeft die aan de buitenranden van het achterste zitgedeelte lopen, waardoor een middenachterpaneel ontstaat. De meeste in massa geproduceerde commerciële boxershorts worden met dit ontwerp gemaakt.

Er zijn twee soorten boxers: een met een kort stukje elastiek aan weerszijden van de tailleband, waardoor het juk nauwer aansluit op de taille; en een met bandjes aan weerszijden van het juk, die als een soort koordjes aan weerszijden van de tailleband zijn bevestigd en door de drager worden aangetrokken en geknoopt om het juk precies passend te maken. Deze stijl van onderbroek was zeer gebruikelijk tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen het rubber dat nodig was voor elastische taillebanden voor militaire doeleinden moest worden gebruikt.

Boxershorts worden geproduceerd met behulp van verschillende stoffen, waaronder alle katoen, katoen / polyester mengsels, satijn, en zijde.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: