Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van bougies

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

Als je de brandstof van een motor in een auto wilt ontsteken dan is daar een vonk voor nodig. En dat is precies wat bougies doen. Die zorgen voor deze ontsteking. Het zijn slijtage onderdelen net zoals bijvoorbeeld banden en zijn zo nu en dan aan vervanging toe. Hoe werken bougies en wanneer moet je ze vervangen? Je leest het in onderstaand artikel.

Tip: zoek je bougies voor je motorfiets overweeg NGK motorfiets bougies aan te schaffen. Deze bougies staan bekend om zijn goede kwaliteit en slijten langzaam.

Wat is de werking van bougies?

De bougie is dus een onderdeel van het ontstekingssysteem van een auto die op benzine rijdt. Je kan een bougie goed vergelijken met een aansteker. De werking is nagenoeg hetzelfde. Je maakt met een bougie een vonkje aan. Het mengsel lucht en brandstof wordt door de bougie aangestoken en je auto start en je kan wegrijden. Bougies zijn dus onderhevig aan slijtage en moeten zo nu en dan vervangen worden om de motor goed te laten werken. Ben je er nog niet zeker van of jouw bougies aan vervanging toe zijn? Laat altijd je auto dan even controleren door een reparatiebedrijf.

Wanneer is het tijd om je bougies te vervangen?

Je bougies raken vervormd, zijn erg beschadigd of raken zwart, dan wordt het hoog tijd om ze te vervangen. Het is belangrijk om je bougies zo nu en dan te laten nakijken en desnoods te vervangen om je motor als een zonnetje te laten lopen. Je voorkomt zo veel vervolgschade en dure reparatiekosten. Ga bij je vaste reparatiebedrijf langs en zij controleren de bougie voor jou en als het nodig is vervangen ze het.

Kan je versleten of beschadigde bougies herkennen?

Om te bepalen of je bougie versleten is kan je beste de bougie demonteren. Een reparatiebedrijf kan dit natuurlijk voor je doen, maar als je zelf handig bent met auto’s kan de bougie ook zelf demonteren. Bougies controleren met enkel elektrode is eenvoudiger dan een bougie controleren met meerdere elektrodes. Een versleten bougie staat meestal in relatie met het inhouden van de motor en het slecht aanslaan.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: