Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van boot

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is een boot?

Een boot is een voertuig dat wordt gebruikt om te varen. Vaak gaat het hier om een boot van slechts enkele meters lang, die eenvoudig uit het water kan worden getild en elders vervoert kan worden. Sommige boten hebben zeilen, andere worden aangedreven door roeien met roeispanen, en weer andere gebruiken motoren.

Bootje varen?

Varen heeft een ontspannend effect op je gemoedstoestand. Het verminderd stress en geeft je de kans tot nieuwe inzichten te komen. En het is gewoon erg leuk om te doen!

Nederland is een echt waterland. Het is dan ook niet gek dat je overal boten ziet en mensen ziet genieten op het water. Of ze nou aan het surfen zijn in de zee bij Scheveningen, een zeilboot in Friesland huren, suppen bij de Reeuwijkse Plassen of in een skiff roeien op de Rotte. Het is heerlijk om op het water te zijn.

Verschil tussen een schip, een jacht en een boot

Veel watersporters gebruiken de woorden boot, schip en jacht door elkaar, terwijl het in werkelijkheid heel verschillende termen zijn. Een jacht is een grotere, recreatief schip, vaak voorzien van een eigen crew, meerdere slaapplaatsen en luxe speeltjes zoals jetski’s, opblaasboten of zelfs een helicopter of een kleine onderzeeër. Een boot daarentegen is kleiner van formaat en kan van alles zijn, van een opblaasbootje, een sloep of een vissersboot. Wanneer we het hebben over een boot met twee of meer masten (voor zeilen) wordt ook het woord schip gebruikt. Grotere schepen die recreatief worden gebruikt noemen we een jacht.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: