Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van bohemian interieur

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een bohemian interieur is een interieur dat in korte tijd veel aandacht en bekendheid heeft gekregen. De stijl kenmerkt zich door het gebruik van veel verschillende kleuren en printjes. Een woonkamer in bohemian stijl is daardoor nooit saai.

Waar komt het woord bohemian vandaan?

Misschien denk je bij het woord bohemian aan de bohemian rapsody van Queen. Prachtig nummer, maar dat heeft niks met deze interieur stijl te maken. De naam is namelijk afgeleid uit het franse woord Bohemien en dit betekent een inwoner uit de plaats Bohemen. Het is geen positieve naam, want er wordt mee bedoelt dat iemand een zigeuner is omdat deze vroeger veel leefde in het plaatsje Bohemen. De stijl kent wel een aantal overeenkomsten met zigeuners, door veel gebruik te maken van kleedjes en verschillende stoffen.

Voor wie is bohemian stijl?

Deze stijl is perfect voor mensen die van veel kleur houden en dit graag aan anderen laten zien. De kunst bij deze stijl zit hem in het creëren van een eenheid tussen al die verschillende kleuren en printen. Dit lijkt in het eerste opzicht misschien makkelijk, maar dit is moeilijker dan je zou denken!

Een houten tuinbank in de tuin of eerder een stoffen?

Als je deze stijl wilt naboosten, zal in eerste instantie een houten tuinbank misschien gek klinken. Toch is dit geen probleem bij deze stijl. Het gaat hier namelijk niet zozeer hoe de meubels uitzien, maar hoe deze versierd worden. Allerlei dekentjes, plaids of kleedjes kunnen daardoor het verschil brengen en daardoor zal het nauwelijks opvallen hoe het meubelstuk eruit ziet.

Waar koop je spullen voor deze interieur stijl?

Spullen voor dit soort interieur kun je letterlijk overal krijgen. Zo kan een bezoekje aan de Action je al goed op weg helpen, maar ook de IKEA of de Xenos hebben een of meerdere producten die hier perfect bij passen. Maak het jezelf dus niet te moeilijk en kijk bij je lokale winkel voor de spullen. Dan bespaar je wat geld en kun je dit gebruiken voor hogere kwaliteit meubels aan te schaffen!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: