Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van bodemisolatie

Inhoudsopgave

Leestijd: 3 minuten
0
(0)

In huis wil je natuurlijk kunnen genieten van een behaaglijke binnentemperatuur, zonder dat jouw kachel hier al te veel voor moet branden. Het is daarom erg belangrijk dat jouw huis goed geïsoleerd is. Een woning die goed geïsoleerd is, houdt warmte langer vast in de winter. In de zomer zorgt isolatie er juist voor dat de temperatuur niet al te snel oploopt in de woning en dat warmte buiten de deur wordt gehouden. Met andere woorden: de temperatuur kan in een goed geïsoleerde woning constanter blijven. Wil je ook graag jouw woning isoleren? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor bodemisolatie. Wat bodemisolatie is, zetten we hieronder voor je op een rij.

Bodemisolatie: wat is dat?

Als je van plan bent om jouw woning te isoleren, is het slim om je te verdiepen in de verschillende mogelijkheden. Zo kun je het dak isoleren, de spouwmuur of kun je kiezen voor triple glas. Daarnaast kun je ook overwegen om de bodem van jouw woning te isoleren met behulp van bodemisolatie. Met bodemisolatie wordt de bodem oftewel de vloer van de kruipruimte geïsoleerd.

Het is goed om te weten dat bodemisolatie niet hetzelfde is als vloerisolatie. Hier zit een groot verschil tussen: waar bij bodemisolatie de vloer van de kruipruimte wordt geïsoleerd, wordt bij vloerisolatie de vloer van de woning geïsoleerd. Bij vloerisolatie worden er bijvoorbeeld isolerende platen tegen de onderkant van de vloer vastgemaakt, terwijl er bij bodemisolatie isolatie wordt aangebracht op de vloer van de kruipruimte. Bodemisolatie is dan ook een uitstekende manier van isoleren als de kruipruimte lastig te bereiken is. Bodemisolatie wordt namelijk vaak in de ruimte gespoten, en kan dus ook prima als de kruipruimte niet heel hoog is.

Bodemisolatie en de bijkomende voordelen

Bodemisolatie kan een aantal voordelen met zich meebrengen. Zo kan deze vorm van isolatie ervoor zorgen dat er minder kou vanuit de grond naar boven in jouw woning komt. Dat betekent dat jij lekker kunt genieten van een behaaglijk temperatuurtje, zonder dat je constant aan de thermostaat hoeft te draaien. De kou die van de bodem kan binnendringen in jouw woning, kan namelijk worden verminderd met bodemisolatie. Dat betekent dus ook dat je een stuk minder last kan krijgen van koude voeten. Naast dat dit zorgt voor meer comfort in huis, zorgt dit er natuurlijk ook voor dat je kunt besparen op jouw gas- en energierekening. Je hoeft immers minder vaak een draai te geven aan de knop van de thermostaat en dat betekent dat je kunt besparen op jouw gasverbruik.

Bodemisolatie zorgt er overigens niet alleen voor dat kou in de woning kan worden voorkomen. Deze vorm van isoleren heeft nóg meer voordelen. Zo is bodemisolatie ook ideaal als je wil voorkomen dat je last krijgt van optrekkend vocht vanuit de kruipruimte, of als je wil voorkomen dat je schimmel krijgt in de kruipruimte. Bodemisolatie kan namelijk een uitstekende optie zijn als je last hebt van vocht onder het huis in de kruipruimte. Verschillende vormen van bodemisolatie zijn namelijk bestand tegen dit soort omstandigheden.

Verschillende vormen van bodemisolatie

Als je van plan bent om jouw woning te isoleren met behulp van bodemisolatie, kun je kiezen voor verschillende opties. Zo heb je bijvoorbeeld materialen die op de bodem worden gespoten die tegelijkertijd isoleren en ook goed tegen vocht kunnen. Dit is meestal in de vorm van korrels of parels. Ook is schuimbeton een vorm van bodemisolatie. Er bestaan veel verschillende vormen van bodemisolatie met elk hun eigen voordelen. Het is slim om je te verdiepen in de verschillende functies en voordelen van de soorten, zodat je ook kunt achterhalen of bodemisolatie in jouw geval mogelijk is en welke optie dan het beste kan zijn voor jouw woning.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: