Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van bloeddruk

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Bloeddruk is de kracht van jouw bloed dat tegen de wanden van slagaders drukt. Telkens als je hart slaat, pompt het bloed in de slagaders. Jouw bloeddruk is het hoogst wanneer je hart klopt en het bloed rondpompt.

Zonder bloeddruk – de kracht die het bloed door onze bloedsomloop verplaatst – zouden zuurstof of voedingsstoffen onze weefsels en organen niet via onze slagaders bereiken, noch zouden witte bloedcellen door ons lichaam worden gedistribueerd. De bloeddruk helpt ook het giftige afval in ons lichaam door onze lever en nieren te vervoeren.

Wat is een hoge normale bloeddruk?

Een normale bloeddruk is 120/80 of lager. Uw bloeddruk wordt als hoog (stadium 1) beschouwd als hij 130/80 aangeeft. Een hoge bloeddruk in stadium 2 is 140/90 of hoger. Als jouw bloeddruk meer dan eens 180/110 of hoger is, moet je onmiddellijk een arts raadplegen.

Waar wordt hoge bloeddruk door veroorzaakt?

Stressgerelateerde gewoonten, zoals meer eten, roken of alcohol drinken, kunnen leiden tot een verdere verhoging van de bloeddruk. Bepaalde chronische aandoeningen. Bepaalde chronische aandoeningen kunnen ook het risico op een hoge bloeddruk verhogen, zoals nieraandoeningen, diabetes en slaapapneu. Wil je graag jouw hoge bloeddruk verlagen? Vermijd dan bovengenoemde zaken.

Op welk moment van de dag is de bloeddruk het hoogst?

Gewoonlijk begint de bloeddruk te stijgen enkele uren voordat iemand wakker wordt. In de loop van de dag blijft de bloeddruk stijgen, met een piek in de middag. De bloeddruk daalt meestal aan het eind van de middag en ‘s avonds. s Nachts is de bloeddruk meestal lager als men slaapt.

Heeft de bloeddruk invloed op de hartslag?

De relatie tussen hartslag en bloeddruk is locatie-afhankelijk. Er is een direct verband tussen de hartslag en de perifere bloeddruk. Een aantal studies heeft echter een omgekeerd evenredig verband aangetoond tussen de hartslag en de centrale bloeddruk

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

arbeidsongeschikt
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: