Betekenis van bliksemschicht

Wat is een bliksemschicht?
Een bliksemschicht is een weerkundig verschijnsel waarbij er uit een wolk een schicht geladen stroom neerdaalt. Dit ontstaat door de verzadiging van een wolk met statische lading.

Bliksem is gevaarlijk

Het is dan ook raadzaam om bescherming te zoeken, zeker wanneer het onweer dichtbij is en de tijd tussen bliksem en donder minder dan 10 seconden bedraagt. Het gevaar om persoonlijk door de bliksem getroffen te worden is relatief gering, maar de gevolgen kunnen ernstig zijn. Gemiddeld worden in Nederland één of twee mensen per jaar dodelijk door de bliksem getroffen.[3] Vroeger lag dit aantal nog veel hoger, er werden honderd jaar geleden gemiddeld zo’n 20 mensen per jaar dodelijk getroffen in Nederland.

Bescherm jezelf tegen blikseminslagen

Met een bliksemafleider op het dak kan je jouw huis beschermen tegen fatale bliksemschicht. Slaat onverhoopt de bliksem in op het hoogste punt van het huis, dan geleid de bliksembeveiliging de schicht naar de grond, waar het aardt. Hiermee wordt voorkomen dat het huis in brand vliegt of nog erger mensen in het huis geëlektrocuteerd worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *