Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van bliksemschicht

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is een bliksemschicht?
Een bliksemschicht is een weerkundig verschijnsel waarbij er uit een wolk een schicht geladen stroom neerdaalt. Dit ontstaat door de verzadiging van een wolk met statische lading.

Bliksem is gevaarlijk

Het is dan ook raadzaam om bescherming te zoeken, zeker wanneer het onweer dichtbij is en de tijd tussen bliksem en donder minder dan 10 seconden bedraagt. Het gevaar om persoonlijk door de bliksem getroffen te worden is relatief gering, maar de gevolgen kunnen ernstig zijn. Gemiddeld worden in Nederland één of twee mensen per jaar dodelijk door de bliksem getroffen.[3] Vroeger lag dit aantal nog veel hoger, er werden honderd jaar geleden gemiddeld zo’n 20 mensen per jaar dodelijk getroffen in Nederland.

Bescherm jezelf tegen blikseminslagen

Met een bliksemafleider op het dak kan je jouw huis beschermen tegen fatale bliksemschicht. Slaat onverhoopt de bliksem in op het hoogste punt van het huis, dan geleid de bliksembeveiliging de schicht naar de grond, waar het aardt. Hiermee wordt voorkomen dat het huis in brand vliegt of nog erger mensen in het huis geëlektrocuteerd worden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: