Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van BIM modelleren

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuten
0
(0)

Wat is BIM modelleren?

BIM staat voor Bouwwerk Informatie Model. Deze 3D software maakt het mogelijk een digitaal model te maken van een bestaande en/of geplande constructie, opgebouwd uit objecten waaraan informatie is gekoppeld.

Nut van BIM modelleren

Bij het bouwen van grote bouwprojecten werken veel partijen met elkaar samen, van projectontwikkelaars, overheden tot aannemers. Door de schaal waarop ze samen opereren neemt de kans toe dat er fouten worden gemaakt. Je kunt je waarschijnlijk goed voorstellen dat in een foutje bij een miljoenenproject grote gevolgen kan hebben voor de oplevertermijn en de te maken kosten. Door het maken van een complex 3D model van het gebouw en al haar facetten en dit te verrijken met informatie van alle betrokken verhoogt men de kans dat eventuele fouten eerder worden ontdekt en wordt reduntatie voorkomen.

Verandering van verantwoordelijkheden

Inzicht in en samenwerking met elkaar via BIM modelleren is nodig omdat er meerdere partijen bij een bouwproject zijn betrokken en zowel de rollen als verantwoordelijkheden kunnen verschuiven. Wanneer er wordt gekozen voor een BIM-model, wordt alle informatie van de partijen in het 3D-model van een gebouw gemodelleerd. Zo werkt elke partij met dezelfde actuele informatie en wordt de kans op fouten verkleind.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Techniek & Wetenschap
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: