Betekenis van Biker Boots

Wat zijn biker boots?

Biker boots zijn (zoals het Engelse woord al zegt) motorlaarzen. Motorlaarzen worden geassocieerd met motorrijders en variëren van boven de enkel tot onder de knie laarzen. Ze hebben een buitenkant van een typische laars maar een lage hak om de motorfiets te besturen. Om de veiligheid van de motorfiets te verbeteren, zijn biker boots meestal gemaakt van dik, zwaar leer en kunnen ze energie-absorberende en lastspreidende vulling, metaal, kunststof en / of composietmaterialen bevatten om de voeten, enkels en benen van de motorrijder bij een ongeval te beschermen. Voor gebruik bij nat weer hebben sommige laarzen een waterdichte membraanvoering zoals Gore-Tex of SympaTex.

Afhankelijk van hoe nauwsluitend de kofferruimte is, kan de schacht van biker boots worden ontworpen om in de lengte te openen, zodat een rijder de kofferbak gemakkelijk aan of uit kan trekken. Als dat zo is, worden meestal klittenband of andere klittenbandbevestigingen gebruikt aan de binnenzijden van de opening om de rijder in staat te stellen de schoen over de voet, enkel en been te sluiten. Dit zorgt voor enige flexibiliteit voor de rijder om de dichtheid van de schoen te regelen. Sommige fabrikanten hebben ook een intern snelvetersysteem tussen een zachte binnenpoot en de hardere buitenschaal van de biker boots om verder te zorgen voor een strakke, maar comfortabele pasvorm. De hiel van een raceschoen is meestal erg laag: niet meer dan 13 mm en de zool van de hiel en voet is meestal vrij glad. Een gebogen kunststof of composietplaat kan worden opgenomen om het scheenbeen van de laars te bedekken om het scheenbeen van de rijder te beschermen.

Biker boots als mode artikel

Naast de typische motorlaarzen – die daadwerkelijk voor het motorrijden zijn ontworpen – zijn biker boots ook zeer populair als mode artikel. Deze soort biker boots zijn niet ontworpen voor het motorrijden, ze bieden namelijk niet dezelfde bescherming als echte motorlaarzen. Echter bieden deze biker boots wél de stoere en ruige look van motorlaarzen.
Één van de redenen waarom deze biker boots aan populariteit winnen – en niet weg te denken valt uit elke schoenen collectie – is omdat deze schoenen met vrijwel al je outfits te combineren zijn. Biker boots draag je onder jeans, een jurkje of een rokje. De perfecte match voor elke outfit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *