Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van Big Five persoonlijkheidstest

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

De Big Five persoonlijkheidstest van Testgroup is gebaseerd op 5 verschillende karaktereigenschappen die worden getest om zo inzicht te krijgen in de persoonlijkheid van werknemers of sollicitanten. Met deze test helpen wij bedrijven en overheden om geschikte werknemers te vinden en plaatsen, en tijdens de sollicitatie een goed beeld van hen te krijgen. Binnen 45 minuten heb je al de uitslag van de test, en zo weet je direct als werkgever waar je aan toe bent. En misschien nog wel belangrijker, of deze kandidaat of werknemer geschikt is voor de beoogde functie. Een overzicht van de ‘Big 5’ karaktereigenschappen die onze Big Five persoonlijkheidstest beoordeeld:

Voordelen Big Five persoonlijkheidstest

Bedrijven gebruiken de Big Five persoonlijkheidstest van Testgroup vooral voor het selecteren en helpen ontwikkelen van werknemers. Door een duidelijk beeld te hebben van het karakter en de persoonlijkheid van een werknemer kan er rekening worden gehouden met specifieke kwaliteiten, en ‘tekortkomingen’. Zo heeft iedereen zijn of haar sterke en zwakke punten waarop kan worden ingespeeld. Op die manier kun je de juiste werknemers op de juiste plek plaatsen, en hierbij de werknemer helpen bij de ontwikkeling van zijn of haar loopbaan.

Een speciaal algoritme, genaamd Normatief-Ipsatief Split Technology®, wordt gebruikt om sturing van deze test tegen te gaan. Door deze technologie wordt het voor de afnemer inzichtelijk gemaakt dat de gebruiker de test probeert te sturen, en dus antwoorden geeft die niet kloppend zijn met zijn of haar persoonlijkheid. Sociaal wenselijke invulling, of twijfels bij het antwoorden, worden bijvoorbeeld aangegeven. Door hierin te corrigeren kom je tot een beter eindresultaat, met duidelijker te interpreteren uitkomsten.

Rapport Big Five persoonlijkheidstest

Na het afnemen van de persoonlijkheidstest wordt er een rapport opgesteld om een overzicht te geven van de uitkomsten. Op dit rapport wordt op 34 ‘Big Five competenties’ de persoonlijkheid van de afnemer beoordeeld. In dit rapport wordt allereerst een overzicht gegeven van het boven beschreven algoritme dat sturing van de antwoorden tegengaat. Daarna wordt een kort overzicht gegeven op 4 terreinen van persoonlijkheid: besturen, uitvoer, mentaal en houding. Dit is voor een snel en kort overzicht, waarna in detail een cijfer gegeven wordt per eigenschap. Zo kan een goed onderscheid worden gemaakt tussen de kwaliteiten en tekortkomingen van afnemers in de Big Five persoonlijkheidstest van Testgroup. Een goed overzicht hebben van de kwaliteiten helpt bedrijven enorm bij het juist plaatsen van werknemers, en ook de benodigde sturing in de loopbaan. Zo kan een werknemer zich over langere termijn beter ontwikkelen door onze persoonlijkheidstest.

Informatie Big Five persoonlijkheidstest

De Big Five persoonlijkheidstest is bedoeld voor bedrijven, overheden en instanties die inzicht willen krijgen in de (potentiële) werknemers en diens karakter. Let op, dus niet geschikt voor particulieren. De testuitslag is binnen 45 minuten beschikbaar, en kost €45 per afname. Na afname is het mogelijk om telefonisch met een Testgroup werknemer door de resultaten heen te lopen. Grotere bestellingen kunnen natuurlijk ook, neem hiervoor contact met ons op. Daarnaast is de test in 20 talen beschikbaar, en daarom vaak ook voor multinationals geschikt met werknemers die verschillende talen spreken. Naast deze persoonlijkheidstest, biedt Testgroup nog een tiental andere persoonlijkheidstesten aan. Kijk hiervoor even op de website van TestGroup.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Educatie
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: