Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van BHV

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Bij veel bedrijven is er altijd wel iemand die een cursus van de BHV heeft gevolgd. Het enige wat mensen weten is dat iemand met BHV een soort hulpverlener is, verdere informatie over het begrip hebben ze niet. En dit is vrij merkwaardig aangezien BHV’ers een vrij belangrijke rol spelen op de werkvloer. In dit artikel laten we zien wat een BHV’er is en wat het doel is van het aanstellen van een BHV’er.

Wat is BHV?

In Nederland zijn werknemers gebonden aan de arbeidswet. Dit is logisch, de belangen en de veiligheid van de werknemers moet namelijk beschermt worden. De werkgever is dus ook bij wet verplicht om te zorgen voor een kwalitatief goede bedrijfshulpverlening. Deze hulpverlening wordt verricht door de BHV’ers. BHV staat voor bedrijfshulpverleners. De BHV is dan ook van cruciaal belang voor een bedrijf. Wanneer er namelijk brandt uit breekt of als er een ongeluk gebeurd dan kan de brandweer of ambulance in veel gevallen niet op tijd aanwezig zijn. Veek bedrijven liggen op industrieterreinen die wat verder van het ziekenhuis liggen. Hierdoor is het dus belangrijk dat iemand binnen het bedrijf een BHV cursus heeft gehad, zo kan hij degene zijn die mensen helpt in tijden van nood.

Hoe kun je BHV’er worden?

Als eerste moet je kijken of er niet al genoeg BHV’ers in je bedrijf zitten. Het aantal hulpverleners is namelijk afhankelijk van de grootte van het bedrijf en van de mate van risico’s op de werkvloer. Bij een staalbewerkbedrijf is het aantal BHV’ers dus hoger dan bij een kantoorbaantje. Om een BHV’er te worden moet je een BHV cursus doen. Dit is een speciale cursus, het is dan ook helemaal niet hetzelfde als een EHBO cursus. Bij een BHV cursus wordt er veel dieper ingegaan op bepaalde behandelingen. Wanneer je deze cursus gehaald hebt krijg je een BHV certificaat, vanaf dan ben je een officiële BHV’er binnen het bedrijf.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: