Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van bh

Deze term wordt uitgelegd door:

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Inhoudsopgave

0
(0)

Begin 20e eeuw verscheen in Nederland het woord ‘bustehouder’ op. Dit ging gepaard met het moment waarop de moderne hedendaagse bh uitgevonden werd. Er zijn bronnen uit 1902 waarin er gesproken wordt over een “reform korset en bustehouder”. Deze woorden zijn samengesteld uit het woord ‘buste’ (boezem, borsten) en ‘houder’. Het is vertaald vanuit het frans ‘soutien-gorge’ (buste-steun), wat weer relatie heeft met het duitse woord ‘büstenhalter’. In 1950 werd ‘bustehouder’ in de Van Dale opgenomen.

Oorsprong afkorting beha / bh

Het letterwoord ‘beha’ – ook ‘bh’, ‘b.h.’ of ‘BH’ gespeld, ontstond later als eufemistische afkorting van ‘bustehouder’ en is intussen de meest gebruikelijke benaming. In Vlaanderen is het woord ‘soutien’ goed ingeburgerd als benaming voor een bh.

Hoe zit een beha in elkaar?

Een beha, bh of bustehouder is een kleding accessoire die vrouwen als ondergoed dragen ter ondersteuning van hun borsten. Er is een grote verscheidenheid bh’s in verschillende materialen, al bestaan de meeste modellen uit een band rond de borstkas, twee cups over de borsten en twee schouderbandjes. De beha is een ingewikkeld kledingstuk waarvan elk model in tientallen maten wordt geproduceerd.

Sportbeha

Er zijn zelfs bh’s ontwikkeld die speciaal ontworpen zijn voor de sport. Sport bh na operatie zijn modellen die gebruikt kunnen worden door vrouwen die een operatie aan het borst/de borsten gehad hebben, denk hierbij aan een vergroting, verkleining of dergelijke. Comfort komt op de eerste plaats bij het dragen van een Elomi sport bh. Met plezier en een fijn gevoel mogen bewegen, waarbij uw borsten beschermd worden. Voorkom lichaamsklachten en hangende borsten door het dragen van de juiste sport bh.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?