Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van bestseller

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat betekent bestseller?

Een bestseller is meestal een boek dat is opgenomen in een lijst met best verkochte titels of titels die vaak worden geleend, meestal op basis van de uitgeverswereld en boekhandelscijfers en bibliotheekcirculatiestatistieken; dergelijke lijsten kunnen worden gepubliceerd door kranten, tijdschriften of boekhandelsketens. Sommige lijsten zijn onderverdeeld in classificaties en specialiteiten (nummer één best verkochte nieuwe roman, non-fictieboek, kookboek, enz.). Een auteur kan ook een bestseller worden genoemd als zijn werk vaak in deze categorie voorkomt. Bekende bestsellerlijsten in de VS worden gepubliceerd door Publishers Weekly, USA Today, The New York Times en The Washington Post. De meeste van deze lijsten volgen boekverkopen van nationale en onafhankelijke boekhandels, evenals verkopen van grote internetketens zoals Bol.com of Amazon.

In het dagelijks gebruik wordt de term bestseller meestal niet gekoppeld aan een bepaald verkoopniveau en kan deze zeer losjes worden gebruikt in de publiciteit van uitgevers. Boeken van een hoog academische waarde of diepe literaire waarde zijn meestal geen bestsellers, hoewel er uitzonderingen zijn. Sommige boeken hebben veel meer exemplaren verkocht dan de huidige ‘bestsellers’, maar over een lange periode. Dus neem deze term met een korreltje zout.

Vooral in het geval van romans zijn een groot budget en een reeks literaire agenten, redacteurs, uitgevers, recensenten, detailhandelaren en marketinginspanningen betrokken bij het “maken” van bestsellers.

Gerelateerd aan bestseller in andere branches:

Voor films wordt vaak de term blockbuster gebruikt en bij muziek gaat het bijvoorbeeld om de positie in de top 40 of het behalen van een platina plaat.

Bron: https://www.bookdiscounter.nl/

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: