Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van bestelautoverzekering

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuten
0
(0)

Wat is een bestelautoverzekering?

Een bestelautoverzekering is zoals de naam al zegt een verzekering voor een bestelauto. Bestelauto’s zijn busjes waarmee goederen geleverd worden aan consumenten en bedrijven. Deze wagens worden intensief gebruikt voor het transporteren van goederen en rijden als gevolg daarvan veel kilometers en komen veel andere weggebruikers tegen.

Intensief gebruik en meer risico op schade

Doordat deze busjes de hele dag door gebruikt worden moeten ze veel meer aankunnen dan een personenauto die maximaal een uurtje per dag wordt gebruikt en ook lopen ze meer kans schade op te lopen als gevolg van slijtage, blootstelling aan andere weggebruikers, onvoorziene obstakels bij het parkeren en wegrijden.

Geld reserveren of verzekeren?

Als je als ondernemer voor de bedrijfsvoering meerdere transporterbusjes gebruikt zal je door de jaren heen meerdere schadegevallen mee gaan maken, natuurlijk kan je hier geld voor reserveren, maar dat levert een hoop gedoe op en geeft meer onzekerheid. Immers, weet je nooit wanneer en hoeveel kosten je zal moeten maken. En de bestelauto’s kunnen niet een tijd stil staan, dus je moet direct voldoende geld voorhanden hebben om de reparatie uit te laten voeren. Door je als ondernemer te verzekeringen voor het risico op schade dek je jezelf in voor deze schadeposten. Met een bestelautoverzekering weet jij als ondernemer precies waar je aan toe bent, jij betaald maandelijks een vaste verzekeringspremie en in ruil daarvoor neemt een verzekeringsmaatschappij de risico’s van je over.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Vervoer & Reizen
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: