Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van Beeldherkenning

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Beeldherkenning maakt het mogelijk om objecten of patronen te herkennen in afbeeldingen. Patronen kunnen variëren tot het lezen van een barcode, herkennen van gezichten of zelfs uitdrukking van emotie op gezichten. Tegenwoordig wordt deze techniek toegepast voor nummerplaat herkenning. Het is tegenwoordig steeds makkelijker geworden om beeldherkenning toe te passen. Het toepassen van de techniek zorgt voor nuttige informatie. De informatie wordt uit een camera of afbeelding gehaald.

Voordelen van beeldherkenning

Het toepassen van deze techniek kent veel voordelen. Hieronder staan enkele van deze voordelen weergegeven. Er wordt ook uitgelegd hoe camera’s en AI kunnen worden ingezet.

Beeldherkenning met camera’s

Pegamento houdt zich bezig met beeldherkenning en andere technieken op het gebied van robotiseren. Bij productie of logistieke processen is toepassing hiervan heel belangrijk. Zo kan er namelijk worden vastgesteld of bepaalde producten of halffabricaten voldoen aan kwaliteitseisen. Dit is een van de meest klassieke toepassing van de techniek. Meestal wordt hier gebruikt van een of meer camera’s. Deze worden op tactische locaties gezet, meestal in een productie of logistiek proces. Met de vision technieken is het dan makkelijker om vast te stellen of er iets afwijkends te zien is. Mogelijke problemen kunnen hierdoor voorkomen worden en kan er direct actie worden ondernomen.

Machine vision systeem

Het is niet altijd makkelijk om overzicht te houden. In het dagelijks leven kan dit moeilijk zijn maar ook binnen een industrieel proces is dit niet makkelijk. In veel gevallen is het duidelijk wat het begin- en eindpunt is. De tussenstappen zijn niet altijd overzichtelijk en daar ligt het probleem. Vragen als: “Hoeveel producten moesten we afwijzen?”  en “Welk product geeft de meeste problemen?”, zijn daardoor niet altijd duidelijk te beantwoorden. Dit kan worden opgelost door relevante informatie te verzamelen. Met een machine vision systeem is dit mogelijk en krijg je extra inzicht in wat er gebeurt. Daardoor, kan het toepassen van dit systeem uiteindelijk veel voordelen opleveren.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: