Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van BB cream

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

BB cream staat voor Blemish Balm Cream. Ook al is BB cream met foundation te vergelijken is het niet alleen make-up. BB cream is een alles-in-één crème. Het doel van een BB cream is je huid te verzorgen, oneffenheden te camoufleren, te hydrateren en je huid tegen de zon te beschermen. In een BB-cream zit namelijk moisturizer, een foundation tint en SPF.

Zonbescherming

In BB creams zit vaak een hoge SPF namelijk, SPF 25 tot 50. Dit is belangrijk want dit beschermt de huid tegen de schadelijke effecten van de zon. Vanwege de zon kan je huid sneller oud gaan uitzien. Het droogt de huid ook uit en kan voor pigment vlekken zorgen. Een goede zonbescherming is dus erg belangrijk.

Goed voor gevoelige huid

Een BB cream is goed voor de gevoelige huid omdat het erg mild is. Personen met een acnéhuid of een gevoelige huid kunnen baat hebben bij een BB cream, de poriën raken namelijk niet verstopt en dit zal goed werken tegen puistjes.

De oorsprong

De eerste BB cream werd ontwikkeld door de dermatoloog Christine Schrammek in Duitsland. Ze gebruikte de crème op de huid van haar patiënten met als doel het herstellen en helen van een beschadigde huid na een kruiden peeling.

De hype begon toen de multifunctionele crème met zowel een herstellende als hydraterende functie in de jaren 80 op de Japanse en Koreaanse markt kwam.

De BB-cream hype waaide toen over naar Europa, waar we op de dag van vandaag niet meer onder het fenomeen BB cream uit kunnen komen. Europese cosmeticamerken gingen – net als Azië – BB creams ontwikkelen om aan de specifieke wensen van hun Europese klanten te voldoen. Dit is dus de reden van de grote aantallen BB-creams die we het afgelopen jaar massaal op de markt hebben zien komen.

De voordelen van BB cream

  • Het beschermt je tegen de schadelijke zon.
  • Het heeft het effect van een foundation, zonder dat het te zien is dat je make-up draagt.
  • Verstopt de poriën niet.
  • hersteld en heelt je huid, is ook anti-aging.
  • Werkt als een moisturizer, je kan je dagcrème in principe overslaan omdat dat al in de BB-cream zit.
  • Bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten.
  • Is geschikt voor elk huidtype.
  • Het geeft een natuurlijke, gezonde glans aan je gezicht.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: