Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van barre

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Barre is een van de meest populairste workouts van dit moment. Deze workout is geïnspireerd op de bewegingen van yoga, pilates en ballet. De barre gebruik je om je balans te houden. Vloeiende en snelle bewegingen worden tijdens de workout afgewisseld met krachttraining. Bij deze krachttrainingen hou je je lichaam stil en span je specifieke spiergroepen aan. Na deze oefeningen voer je stretches uit om ervoor te zorgen dat je spieren soepel blijven en steeds verlengd worden. Barre zorgt voor een sterk en flexibel lichaam.

 

Barre in Amsterdam beoefenen? Gustav Gym biedt barre groepslessen aan!

Geschiedenis van barre

Barre is een workout ontwikkeld door Lotte Berk. Een professioneel balletdanseres dat tijdens haar herstel van een rugblessure haar rug oefeningen met haar dansroutine combineerde. Dit leidde tot een nieuw soort workout in 1959. In 1971 was barre al een populaire workout in Amerika en zijn er zelfs speciale barre studios geopend in New York. Tegenwoordig wordt Barre steeds populairder in Nederland en lijkt er een enorme hype te ontstaan. En dat is niet voor niets want barre is een effectieve, gezonde en leuke workout.

Voordelen van barre

Gewone sportkleding

Barre is een workout waarbij je soepel zittende sportkleding moet dragen, denk bijvoorbeeld aan een legging, yogawear en sportbeha. Het beste kan je de oefeningen uitvoeren op blote voeten, dansschoenen of sokken met profiel. Dit zorgt ervoor dat je niet uitglijdt.

Sterker worden

Je wordt niet alleen soepeler van barre, maar ook sterker. Vaak wordt er tijdens een barre workout gewerkt met dumbells, gewichten of barbells. Een barre workout zorgt dus niet alleen voor soepeler bewegen, maar ook meer kracht.

Weinig last van blessures

Met een low impact workout loop je minder risico op blessures. Vergeleken met snelle workouts zoals HIIT of Bootcamp heb je bij barre minder snel last van blessures. Dit komt omdat barre minder belastend voor spieren en gewrichten is.

Geschikt voor ieder niveau

Wat je niveau ook is, een barre workout is geschikt voor iedereen. Je hoeft zeker geen ballerina te zijn om mee te doen bij een barre groepsles. Iedereen kan meedoen met barre!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Parfum aanbiedingen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: