Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van bamboegras

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat weet jij eigenlijk over bamboe? Het is een term die wellicht al een keer voorbij is gekomen, maar het blijft wellicht lastig om deze te definiëren. De oorsprong van het woord komt van Mambu, waarbij geldt dat deze term in de 16de eeuw al werd gebruikt. Het lijkt verder op het geluid dat vrijkomt op het moment dat bamboe ontploft in open vuur. Wanneer bamboe ontploft dat gaat de warme lucht in de afgesloten holle kamer zitten en veroorzaakt dit op den duur een explosief geluid. Bamboe is tevens een boom, waarbij geldt dat deze behoort tot een familie.

Gras

Wat is Bamboe? Bamboe is een gras, alhoewel veel bamboesoorten tevens een boomachtig uiterlijk hebben. Als je in de natuur wandelt, dan is de kans groot op het aantreffen van bamboe, aangezien deze soort overal in de natuur terug te vinden is. Er zijn echter wel een aantal essentiële verschillen tussen bamboe en bomen. Er is verder een gemengd bos met bamboe halmen en bomen. Om het verschil te herkennen tussen deze verschillende soorten is het belangrijk om voldoende onderzoek te doen. Zoek bijvoorbeeld eens op wat voor verschillende soorten er zijn en waar je deze aan kunt herkennen.

Dikte of lengte

Een essentieel onderdeel van de bamboe bestaat uit de dikte of lengte. Deze lengte of dikte kunnen variëren, maar hierbij geldt dat deze lengte niet toeneemt naarmate de bamboestammen ouder worden. Het is slechts in één groeiseizoen het geval, waarbij geldt dat het seizoen tussen de zes en de acht maanden kan duren. De meeste cellen zorg er vervolgens weer voor dat de boom elk jaar weer hoger groeit. Een belangrijk verschil ten opzichte van bomen is dat bamboes geen schors hebben hebben zoals bij bomen het geval is. Ze hebben in plaats daarvan beschermende schutbladeren in hun ontwikkeling.

Waar groeit bamboe?

De vraag is wellicht waar bamboe groeit, op het moment dat je deze graag in huis zou willen halen. Natuurlijk kun je tevens bamboe kopen in Nederland, maar bamboe niet alleen in ons continent voor. Bamboe groeit in Afrika, Azië, Zuid-Amerika, Noord-Amerika, Australië en Europa. Het is dus overal ter wereld wel te vinden, maar toch groeit bamboe het beste in bepaalde omstandigheden. Je kunt hierbij denken aan tropische plaatsen waarbij er sprake is van een warm klimaat met voldoende regenval.

Groeifactor van bamboe

Wat is snelheid waarmee bamboe groeit? Hierbij geldt dat je kunt kijken naar de verschillende soorten bamboe. Er zijn meerdere soorten op te noemen, waarbij geldt dat de groeifactor per soort weer enorm kan verschillen. De meeste bamboesoorten groeien tussen de 5 en 20 centimeter per dag. Dit is vrij gemiddeld en binnen proportie te noemen. Je kunt de snelheid waarmee bamboe groeit echter beïnvloeden door gunstige omstandigheden te creëren. Verder moet er sprake zijn van voldoende ruimte voor de bamboe om te groeien. Houd hier rekening mee bij het aanschaffen van bamboe.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: