Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van bamboe

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Bamboe is de benaming van een plantensoorten die bestaat uit meer dan 1100 verschillende soorten. Veel van deze soorten worden gebruikt voor de ontwikkeling van duurzame bamboe producten in en rondom het huis. Denk bijvoorbeeld aan bamboematten voor in de tuin, of spatels die je gebruikt tijdens het koken. Bamboe is zeer veelzijdig en in combinatie met zijn duurzame karakter ook ontzettend gestegen in populariteit. De naam van bamboe is afkomstig uit het Maleis, en wordt in vrijwel alle talen in het westen uitgesproken als bambu, bamboo enz.

De kracht van bamboe

Bamboe is ongekend sterk! Niet voor niks dat het materiaal gebruikt wordt voor bijvoorbeeld meubelen. De treksterkte (de spanning waarbij een materiaal bezwijkt onder trekbelasting)  van bamboe is zelfs groter dan staal.

Daarom behaald bamboe een hoge plek in de lijst met de sterkste materialen op aarde. Dankzij de enorme treksterkte en het lichte gewicht van bamboe is het de ideale vervanger van hout en plastic. En misschien nog wel veel belangrijker, bamboe is duurzaam!

Duurzaam

Duurzame producten en op een duurzame manier leven is steeds belangrijker voor veel mensen. Dit is een van de redenen dat bamboe zo ontzettend populair geworden is en in steeds meer producten is terug te vinden. Er zijn een aantal redenen die bamboe duurzaam maken, namelijk:

  • Bamboe stoot veel meer zuurstof terug te atmosfeer in ten opzichte van bijvoorbeeld bomen;
  • Bamboe groeit als kool uit de grond en is onuitputtelijk. Het heeft zelfs het guiness world record boek gehaald met snelst groeiende plant op aarde;
  • Er zijn weinig bestrijdingsmiddelen nodig van het telen tot aan het eindproduct. Vaak wordt bamboe in het bewerkingsproces wel geïmpregneerd om het extra stevig te maken.

En zo zijn er nog wel een aantal redenen. Naast de natuurlijke look van bamboe is het materiaal dus ook nog eens duurzaam. Een extra reden om de volgende keer voor bamboe producten te kiezen dus!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: