Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van Bachbloesem

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Bach bloesemremedies zijn tincturen van water en extracten van wilde planten. Hoewel er geen bewijs is dat deze effectief zijn, gebruiken sommige mensen deze remedies als alternatieve of aanvullende therapie.

Edward Bach, een arts en homeopaat, geloofde dat energie uit bloemen en planten negatieve emoties kon verminderen. Begin 1900 creëerde hij deze remedies als een manier om het welzijn te verbeteren.

Hij stelde een lijst samen van 38 bloemen en bomen en kende aan elk ervan een mentaal gezondheidsnut toe.

Hij beweerde bijvoorbeeld dat impatiens ongeduld kon verminderen en wilg wrok. Er is echter geen bewijs dat deze remedies echt werken.

Lees verder om meer te leren over Bach remedies, hoe ze beweren te werken en meer.

Wat zijn Bach bloesemremedies?

Edward Bach ontwikkelde de bloesemremedies in de jaren 1920 en 1930. Volgens een overzichtsartikel uit 2010 beweerde Bach dat negatieve gemoedstoestanden, zoals angst en bezorgdheid, de oorzaak zijn van de meeste ziekten. Hoewel de moderne geneeskunde duidelijk heeft aangetoond dat dit niet het geval is, waren de remedies begin 1900 populaire behandelingen.

Bach identificeerde 38 planten waarvan hij geloofde dat ze energie bevatten die negatieve emoties kon verlichten.

Om de remedies te maken, deed hij verse bloemen of planten in natuurlijk bronwater. Vervolgens stelde hij dit mengsel bloot aan licht of kookte het. Tot slot filterde hij de vloeistof – om de “moedertinctuur” te verkrijgen – en mengde deze met brandewijn, die fungeerde als conserveringsmiddel.

Hoe werken ze?

De remedies bevatten niet genoeg bloembestanddelen voor onderzoekers om ze als farmacologisch relevant te beschouwen. Dit betekent dat elk effect dat ze hebben waarschijnlijk het gevolg is van het placebo-effect.

Om de effectiviteit van de remedies voor het verlichten van negatieve emoties te evalueren, keken de auteurs van een review uit 2010 naar zeven klinische onderzoeken naar hun voordelen. De groepen deelnemers bestonden uit mensen met ADHAD en mensen met stress. Een analyse van de resultaten wees uit dat de remedies niet effectief waren.

Wil je bachbloesems proberen, dan is dit een goede plaats om ze te kopen: Bachbloesem mixen kopen.

Bijwerkingen

Omdat de tincturen geen echt materiaal van de planten bevatten, zullen ze waarschijnlijk geen bijwerkingen veroorzaken.

De remedies bevatten echter brandewijn, dus iemand die disulfiram (Antabuse) gebruikt voor een alcoholstoornis moet ze vermijden. Mensen die zwanger zijn of borstvoeding geven kunnen de remedies ook beter niet gebruiken.

Samenvatting

Bach bloesemremedies dateren uit de jaren 1920 en 1930 toen de Britse arts Edward Bach ze ontwikkelde. Hij geloofde dat bloemen en planten energie bevatten die emotionele problemen kan genezen.

Onderzoek wijst niet uit dat ze effectief zijn in het verlichten van negatieve emoties, en het meeste onderzoek ondersteunt het gebruik ervan niet.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Flora & Fauna
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: