Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van Azoren

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat zijn de Azoren?

De Azoren of officieel de autonome regio van de Azoren (Região Autónoma dos Açores), is een van de twee autonome regio’s van Portugal (samen met Madeira). Het is een archipel die bestaat uit negen vulkanische eilanden in het Macaronesische gebied van de Noord-Atlantische Oceaan, ongeveer 1360 km ten westen van continentaal Portugal.

Azorenplateau

De eilanden van de Azoren zijn ontstaan ​​uit wat het Azorenplateau wordt genoemd, een gebied van 5,8 miljoen km2 dat morfologisch wordt geaccentueerd door een diepte van 2000 meter. De Azoren bevinden zich boven een actieve drievoudige kruising tussen drie van ‘s werelds grote tektonische platen (de Noord-Amerikaanse plaat, de Euraziatische plaat en de Afrikaanse plaat), [16] een toestand die zich heeft vertaald in het bestaan ​​van vele fouten en breuken in dit deel van de Atlantische Oceaan. [17] De meest westelijke eilanden van de archipel (Corvo en Flores) bevinden zich op de Noord-Amerikaanse plaat, terwijl de overige eilanden zich binnen de grens bevinden die de Euraziatische en Afrikaanse platen scheidt.

De eilanden hebben veel voorbeelden van door vulkanen gebouwde geomorfologie, waaronder grotten en lavabuizen. De archipel ligt in het Palearctische rijk en heeft een unieke biotische gemeenschap die de Macaronesische subtropische laurissilva omvat, met veel endemische soorten planten en dieren. In totaal zijn er minstens 6112 dier- en insectensoorten te vinden. Op de Azoren worden regelmatig nieuwe soorten aangetroffen (zo werden rond 2013 maar liefst 30 verschillende nieuwe soorten landslakken ontdekt.

Groen, talkrijk in dieren en aangenaam klimaat

Hoewel de Azoren er erg groen en soms wild uitzien, is de vegetatie enorm veranderd door de komst van de mens en veedieren. Dat neemt niet weg dat het de eilanden nog steeds prachtig en ongekend mooi zijn om te bezoeken. En met een klimaat die gemiddeld niet boven de 23 en niet onder de 16c daalt is het erg aangenaam om het hele jaar door de Azoren te bezoeken.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: