Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van ayurveda

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Ayurveda is een geneeskunst die al duizenden jaren oud is. Ayurveda is het oudste gezondheidssysteem ontstaan in India. Als je gaat kijken naar de vertaling van ayurveda krijg je levenswijsheid. Ayus staat namelijk voor leven en veda voor wijsheid. Het fundament van ayurveda rust op de eenheid van het leven. Het lichaam, de ziel en de omgeving hangen samen met elkaar en kunnen niet afzonderlijk van elkaar gezien worden. Om deze reden houden ayurvedische therapieën rekening met alle omstandigheden zoals emoties, lichaam, sociaal leven en jaargetijden.

Bio-energetische principes

De sleutel tot ayurveda ligt in de leer van 3 dosha’s. Deze 3 dosha’s worden Vata, Pitta en Kapha genoemd. Deze werken samen in het menselijk organisme om lichamelijke en psychische functies van een mens aan te sturen. De 3 dosha’s bestaan uit verschillende karaktereigenschappen die bestaan uit 5 basiselementen. Deze elementen zijn lucht, vuur, water, aarde en ether.

Vata

Vata bestaat uit ether en lucht en staat voor de levensenergie. De functies van Vata zijn het aansturen van bewegingen en spieren, reguleren van organen en bloedsomloop en invloed uitoefenen op helderheid en alertheid.

Pitta

Pitta bestaat uit vuur en water en staat voor alles wat met stofwisseling te maken heeft. De functies van Pitta zijn het reguleren vaan lichaamswarmte, spijvertering en stofwisseling.  Ook beïnvloed Pitta het intellect en emotionele uitdrukkingsvermogen.

Kapha

Kapha bestaat uit water en aarde en staat voor de weerstand tegen ziekten. De functies van Pitta zijn het aanhouden van lichaamsstructuur en vochthuishouding en zorgt voor psychische stabiliteit.

Ayurveda behandelingen

Ayurveda is van oudsher een geneeskunst. Hedendaags wordt het hiervoor nog steeds gebruikt, echter zijn er verschillende soorten ayurveda behandelingen met verschillende werkingen die uitgevoerd kunnen worden. Sommige van deze behandelingen zijn erg rustgevend en zijn een perfect verjaardagscadeau vrouw. Onder deze rustgevende behandelingen zijn ayurveda wellness en ayurveda anti-stress populaire keuzes als verjaardagscadeau.

Bij ayurveda wellness wordt de focus gelegd op genieten. Tijdens de behandeling kom je geheel tot rust en krijgt je lichaam de aandacht die hij verdient. Even lekker ontspannen terwijl je lichaam en ziel behandeld wordt. Tijdens een ayurveda anti-stress behandeling wordt de focus gelegd op het laten verdwijnen van stress. Stress heeft veel invloed op je lichaam en op je ziel. Door deze behandeling gaat je lichaam deze stress onder controle nemen zodat jij hiermee beter kunt omgaan.

Naast deze ontspannende behandelingen heeft ayurveda ook behandelingen voor het verjongen van het lichaam en ziel, anti-aging behandelingen en genezende behandelingen voor als je lichaam nieuwe energie nodig heeft om processen te doorstaan.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: