Betekenis van autoverhuur

Wat betekent autoverhuur?

Een autoverhuurbedrijf is een bedrijf die auto’s verhuurt aan consumenten.

Oorsprong

Al bij de verkoop van de eerste auto’s aan particulieren ontstond de behoefte aan een nieuw soort dienst, autoverhuur. Zakenlieden waren de belangrijkste klanten, gewoonlijk reisden zij per trein en later per vliegtuig. Omdat niet alle plaatsen makkelijk en efficiënt bereikbaar waren ontstond de behoefte aan de mogelijkheid om vanaf een spoorwegstation of vliegveld verder te reizen per auto. Autoverhuurbedrijven werden opgericht om aan deze behoeften te voorzien.

De eerste autoverhuurbedrijven ontstonden in de Verenigde Staten van Amerika, na de introductie van de T-Ford als automobiel voor massaproductie. Walter L. Jacobs opende in september 1918 op 22-jarige leeftijd als een van de eersten ter wereld een autoverhuurbedrijf in Chicago. Hij begon met een tiental T-Fords, die hij zelf repareerde en overspoot.

Auto huren is tegenwoordig overal mogelijk

Of je nu in Nederland of in het buitenland een auto nodig hebt, tegenwoordig is het huren erg makkelijk. Zo kan je tijdens je vakantie in Spanje net zo snel beschikking hebben over een mooie huurauto als in Nederland.

Bron: https://www.autospanje.nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *