Betekenis van autosloperij

0
(0)

Sommige voorwerpen zijn te groot om in de container te gooien als ze kapot zijn. Deze voorwerpen breng je meestal naar de stort. Toch kun je niet alle voorwerpen naar de stort toe brengen. Een voorbeeld van zo’n product dat je niet zomaar naar de stort kunt brengen is een auto. De zogenaamde sloopauto moet op een bepaalde manier worden afgemeld bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Alleen speciale bedrijven, de zogenaamde autosloperijen of autodemontagebedrijven, kunnen de afmelding voor je verzorgen.

Wat doet een autosloperij

Een autosloperij houdt zich bezig met het demonteren van gebruikte, meestal kapotte auto’s (met schade). Dat wil zeggen dat zij een auto inkopen, hem afmelden, daarna uit elkaar halen, bruikbare materialen van de auto af halen en de materialen die niet gerecycled kunnen worden, verwijderen. De bruikbare onderdelen, zoals bijvoorbeeld bumpers, versnellingsbakken, interieur en accu’s, worden opnieuw te koop aangeboden op de tweedehands auto onderdelen markt en de materialen die gerecycled kunnen worden, worden verkocht aan recyclingbedrijven.

Wat levert een sloopauto op?

Een sloopauto levert in de regel zo’n € 50 tot € 150 op. Dit bedrag kan variëren en is afhankelijk van het soort auto, de staat waarin de auto verkeert en marktwerking. Op het moment dat een auto en zijn onderdelen erg gewild zijn, levert een auto meer op. Ook nieuwere auto’s leveren meer op dan auto’s die al twintig jaar oud zijn. In sommige gevallen kan het bedrag oplopen tot honderden en soms zelfs duizenden euro’s.

Kan een sloopauto ook worden opgehaald?

Veel autosloperijen werken met een eigen auto ophaaldienst. Dat wil zeggen dat ze jouw auto op een locatie naar keuze kunnen ophalen met een vrachtwagen met kraan of een oprijwagen. Het ophalen van de auto gaat meestal ten koste van (een deel van) de vergoeding. Rijd je auto nog en is de APK nog geldig? Dan kun je hem misschien beter zelf wegbrengen. Is je auto kapot? Dan is het natuurlijk erg fijn als het autodemontagebedrijf de auto op locatie kan komen ophalen. Je hoeft dan niet met een aanhanger of oprijwagen in de weer. Bovendien bespaar je een hoop tijd en moeite.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *