Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van autogordel

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Een typische autogordel bestaat uit een stuk geweven stof, gordelband genoemd, sluitstuk, gesp, oprol- en vergrendelingsmechanisme van de gordel, en nog enkele andere onderdelen.

Autogordels voorkomen dat de inzittende tegen het interieur van de auto botst en verminderen het risico dat hij uit de auto wordt geslingerd. In moderne auto’s zijn veiligheidsgordels ontworpen om samen te werken met de airbags. Bij een botsing vertraagt de veiligheidsgordel de snelheid van de inzittende, zodat deze veilig tegen de airbag botst.

Wat zijn de soorten veiligheidsgordels?

Soorten veiligheidsgordels

Heupgordel – Ook bekend als een 2-puntsgordel. Dit type gordel wordt op twee punten bevestigd en bevindt zich op het middel van de inzittende.

Driepuntsgordel – Net als een heupgordel, gaat deze gordel diagonaal over de borst en wordt meestal vastgegespt in de richting van het midden van het voertuig.

Een driepuntsgordel is een Y-vormige opstelling, vergelijkbaar met de afzonderlijke heup- en schuifgordels, maar dan in één geheel. Net als de afzonderlijke heup- en gordel, verdeelt de autogordel bij een botsing de energie van het bewegende lichaam over de borstkas, het bekken en de schouders.

Hoe zit het met eenpuntsgordels?

Vroeger zag je ook gordels die alleen over de heup werden vastgemaakt over een punt. Die gordels beschermden je romp en nek niet tegen een ongeluk.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Vervoer & Reizen
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: