Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van auto onderdelen

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat zijn auto onderdelen?

Alles wat er benodigd is om een auto te bouwen en goed te laten werken noemen we auto onderdelen. Hierbij kan je denken aan de onderdelen van de motor, de dynamo, de vering en nog veel meer. In het algemeen kan je stellen de Volvo onderdelen veel overeenkomen met die van bijv. een BMW. De extra opties in het interieur en de styling verschillen natuurlijk veel.

We vertellen je nu meer over de belangrijkste componenten van een auto.

De belangrijkste auto onderdelen

De verbrandingsmotor

De interne verbrandingsmotor is het levensbloed van jouw auto. Het motorblok bevat onderdelen zoals de distributieketting, nokkenas, krukas, bougies, cilinderkoppen, kleppen en zuigers.

De transmissie

De transmissie is een versnellingsbak die gebruik maakt van het koppel van de motor om van versnelling te veranderen en de auto aan te drijven.

De accu

De accu produceert elektriciteit voor de elektrische onderdelen van jouw auto. Jouw auto zal niet werken als de batterij leeg is.

De dynamo

De dynamo maakt deel uit van het elektrische systeem en laadt de accu op terwijl jouw auto in bedrijf is.

De radiator

De radiator onttrekt warmte aan de koelvloeistof voordat deze terug in de motor wordt gepompt, zodat de motor koel kan blijven.

De vooras

De vooras maakt deel uit van het ophangingssysteem en bevat de naaflocaties voor de voorwielen.

De vering

De voorwielophanging en het stuursysteem van een voertuig helpen de rit en het rijgedrag te verbeteren. Schokken/veren, kogelgewrichten, trekstanguiteinden, tandheugel en rondsel stuurinrichting, en spanarmen zijn alle gemeenschappelijke onderdelen.

De remmen

De remmen, die zich op alle vier de wielen bevinden, zijn een van de meest essentiële veiligheidsvoorzieningen van jouw auto. Schijfremmen worden gebruikt op de voor- en achteras en omvatten remblokken en remklauwen. Sommige auto’s hebben trommelremmen met remschoenen en wielcilinders op de achterwielen.

De katalysator

Een katalysator die de emissies van jouw auto regelt, zet schadelijke gassen en verontreinigende stoffen om in minder schadelijke emissies voordat ze het uitlaatsysteem van de auto verlaten.

De geluiddemper

De geluiddemper minimaliseert het geluid door gebruik te maken van materialen die het geluid dempen.

De uitlaat

Uitlaatgassen van de uitlaatdemper worden buiten de auto gebracht via de uitlaat.

De benzinetank

De benzinetank bevindt zich meestal vóór de achteras en bevat de benzine die jouw auto aandrijft. De plaatsing is van cruciaal belang om te voorkomen dat bij een botsing gebieden instorten.

De achteras

De achteras is een cruciaal onderdeel van de ophanging dat de achterwielen ondersteunt.

De achterwielophanging

De achterwielophanging, net als de voorwielophanging, heeft een effect op het voertuig handling en rijkwaliteit. Schokken, schroefveren, kogelgewrichten, controle-armen, en cv-koppelingen zijn alle gemeenschappelijke onderdelen van de achterwielophanging.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: