Betekenis van audicien

Betekenis van audicien
1
(1)

Een audicien is een hoorspecialist en weet alles van audiologische apparatuur. Hij of zij begeleidt, adviseert en helpt je bij jouw hoorprobleem. Ze achterhalen en onderzoeken gehoorstoornissen, om hier vervolgens een passende oplossing voor te vinden. Vaak krijg je met een audicien te maken als je merkt dat je gehoor minder wordt. Dit kan op oudere leeftijd gebeuren, maar ook als je jonger bent. Er zijn namelijk diverse factoren die zorgen voor gehoorverlies. Het kan door ouderdom komen, maar ook in de loop van je leven ontstaan door lawaai op werk, belasting door muziek (uitgaan en concerten) en door het gebruik van bepaalde medicijnen. 

Gelukkig zijn er tegenwoordig ook veel oplossingen voor gehoorverlies. Een hoortoestel is daar één van. Een audicien kan je daarmee helpen. 

Hoe gaat een audicien te werk?

Om erachter te komen of je überhaupt een hoortoestel nodig hebt, voert de audicien een hoortest uit. Op basis daarvan kan een audicien je adviseren over het juiste hoortoestel voor jouw specifieke gehoorverlies. Hierbij neemt hij ook in acht wat jouw verdere wensen bij een hoortoestel zijn. Dit kan bijvoorbeeld bediening met een app en verbinding met Bluetooth zijn. Ook zijn er tegenwoordig zogenaamde AI hoortoestellen. Deze hoortoestellen volgen de hersenen en de gezondheid van het lichaam. Ze kunnen je hartslag meten én gezondheidsadvies geven. Dit zijn dus véél meer dan hoortoestellen. Het aanbod hoortoestellen is erg groot, dus aan de hand van het advies van de audicien kun jij de juiste keuze maken. 

Na het advies van de audicien, volgt het instellen van jouw hoortoestel op jouw gehoorverlies. Na die instelling kan de audicien je advies geven over hoe het hoortoestel werkt. Ook kan de audicien je uitleggen hoe je het hoortoestel onderhoudt. 

Is het gehoorapparaat naar wens? Ook in de jaren die volgen staat je audicien dan voor je klaar. Zo kun je ze bereiken als er nog extra bijstellingen nodig zijn. Je gehoor kan natuurlijk veranderen en in dat geval is het fijn als een audicien je kan helpen. 

Wat is een Star geregistreerd audicien?

Als je op zoek bent naar een geschikte audicien, krijg je snel te maken met het begrip ‘Star’. Star staat voor Stichting Audicienregister. Het is een keurmerk voor de hoorzorg met een actieve bewaking. Deze stichting controleert en verbetert de kwaliteit van de dienstverlening van audiciens. Als je op zoek bent naar een audicien, laat je dan altijd adviseren door een audicien die Star geregistreerd is. 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 1 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *