Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van ashwagandha

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Ashwagandha is een bijzonder kruid. De officiële botanische benaming is Withania Somnifera. Ashwagandha wordt in verschillende culturen gebruikt bij het bestrijden van zowel fysieke als mentale klachten.

 De oorsprong en geschiedenis van ashwagandha

Het kruid wordt al duizenden jaren gebruikt omwille van de geneeskundige eigenschappen. Oorspronkelijk groeit ashwagandha voornamelijk in India, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Maar dankzij de populariteit is de plant snel over de wereld verspreid. De benaming komt uit het Sanskriet en verwijst naar de bijzondere geur. De wortels van ashwagandha ruiken namelijk naar paard.

Het gebruik van ashwagandha zou stressklachten verminderen

Stress en angst zijn van grote invloed op onze kwaliteit van leven. Wanneer je veel stress hebt geniet je minder van het leven. Je presteert minder goed en uiteindelijk leidt het onbehandeld tot depressieve gevoelens. Niet voor niets zijn veel mensen continu op zoek naar manieren om te ontspannen en tot rust te komen. Ashwagandha zou hier volgens sommige mensen een rol in spelen.

Concentratie verbeteren met ashwagandha?

Door je goed te concentreren verhogen je prestaties. Daarom is ashwagandha geliefd onder studenten tijdens de meest uitdagende weken van hun studie. Het kruid zou namelijk wonderen doen voor het concentratieniveau. Hierdoor zou je nieuwe informatie makkelijker op kunnen slaan. Niet alleen studenten zouden profiteren van deze bijzondere uitwerking. Iedereen die mentaal uitgedaagd wordt. Toch is het onderzoek dat er gedaan is nog relatief beperkt en komt dit bewijs uit een aantal kleinschalige wetenschappelijke onderzoeken voort.

Een vitale en stralende huid

Jaarlijks besteden we miljoenen aan producten die onze huid zouden moeten beschermen en verjongen. Dat zijn vaak crèmes en lotions die veel geld kosten. Ashwagandha zou ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Als dat het geval is, doet dat wonderen voor de huid. Want irritatie leidt tot oneffenheden en kleine ontstekingen. Denk bijvoorbeeld aan puistjes. Ashwagandha zou je huid jong en soepel kunnen houden door de productie van collageen te stimuleren.

 Ashwagandha heeft mogelijk een aantal bijzondere eigenschappen

Het effect van ashwagandha wordt nog steeds onderzocht. Desondanks heeft wetenschappelijk onderzoek al aangetoond dat het kruid een aantal bijzondere effecten zou kunnen hebben. Uiteraard moet dit nog wel verder onderzocht worden om hier beweringen over te kunnen doen. Fanatieke sporters gebruiken inmiddels bijvoorbeeld eveneens ashwagandha. Het zou namelijk een ondersteunende rol spelen bij het ontwikkelen van spiermassa. Interesse? Lees dan meer over de voordelen van ashwagandha.

Disclaimer: Dit artikel is aangeleverd en kan onwaarheden bevatten. Bij medische vragen verwijzen we je altijd door naar een (huis)arts.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: