Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van asbedel

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Bij het verliezen van een geliefde schijnt de zon minder fel en is het in sommige gevallen moeilijk om door te gaan met het leven. Ook begin je het rouwprocess. Het rouwprocess wordt onderverdeeld in zeven fases of vier takken. Hoe dan ook is rouwen een moeilijk process waar je vaak alleen in staat en soms met anderen je rouw kan delen. Het is voor iedereen anders, maar het mooie is dat je je geliefde altijd dicht bij je kan dragen. Dit doe je door asbedels. In dit artikel kijken we naar wat asbedels zijn, de variatie asbedels van de uitvaartstore en hoe jij dit het beste persoonlijk maakt, zodat jij je geliefde altijd bij je kan dragen.

Wat zijn asbedels?

Asbedels zijn in principe sieraden. Deze sieraden worden door specialisten gemaakt met het as van een geliefde dat zich binnen het sieraad bevindt. Dit doen ze door een ruimte in het sieraad vrij te houden waar het as of een lok haar van de geliefde in kan. Nadat het as of het haar van de geliefde in de ruimte zit wordt de ruimte gesloten alsof er nooit een opening in het sieraad is geweest. De asbedel fungeert dan als een tastbare herinnering van een geliefde en heeft een symbolische betekenis voor de drager. In principe is de geliefde dan altijd bij de drager aanwezig.

Assortiment asbedels

Doordat iedereen andere ervaringen en andere persoonlijkheden heeft is er ook een groot assortiment aan asbedels. Bij uitvaartstore kun je bijvoorbeeld asbedels in het zilver aanschaffen en in het goud. Mocht je toch meer uit je asbedel willen halen, dan is het ook mogelijk om met een persoonlijke aanvraag een 18 karaat of 14 karaat gouden asbedel te krijgen. Verder komen asbedels in verschillende vormen voor. Is je huisdier overleden? Dan kan je een poot of een vorm van je huisdier als asbedel nemen. Ook kan je een simpel kruis nemen, mocht je iets met een meer symbolische waarde willen.

Hoe maak je asbedels persoonlijk?

Naast dat je het materiaal kan kiezen en de vorm kan kiezen kan je er ook een aantal aanpassingen aan maken die je asbedel extra persoonlijk maken. Denk bijvoorbeeld aan het graveren van je asbedel. Je kan er de initialen van je geliefde in zetten of de datum van overlijden. Zo heb je een asbedel die extra persoonlijk is en ideaal is om bij je te dragen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: