Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van architectuur

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is architectuur?

Architectuur is de kunst of wetenschap van het bouwen; in het bijzonder. de kunst of praktijk van het ontwerpen en bouwen van gebouwen voor menselijk gebruik, rekening houdend met zowel esthetische als praktische factoren. Een specialist in architectuur noemen we een architect.

Architectuur is overal te zien

Architectuur is overal. Elk gebouw: huis, school, kantoor, ziekenhuis en supermarkt is ontworpen voor hun specifieke doel. Het is van vitaal belang dat deze gebouwen, en op hun beurt de omgevingen die ze vormen en de wijken en steden waarvan ze deel uitmaken, ontworpen zijn om de best mogelijke gebouwen te zijn voor hun specifieke context, gebruik en de mensen die ze gebruiken.

Architectonisch ontwerp (het gebouw)

Architectonisch ontwerp wordt voornamelijk gedreven door de holistisch creatieve manipulatie van massa, ruimte, volume, textuur, licht, schaduw, materialen, programma en realistische elementen zoals kosten, constructie en technologie, om een ​​doel te bereiken dat esthetisch, functioneel en vaak artistiek. Dit onderscheidt architectuur van technisch ontwerp, dat meestal voornamelijk wordt gedreven door de creatieve toepassing van wiskundige en wetenschappelijke principes.

Interieurarchitectuur

Interieurarchitectuur overbrugt de praktijken van interieurontwerp en architectuur, zodat professionals die in het veld werken een structurele en dragende opleiding hebben met de nadruk op binnenruimten. Het vakgebied lijkt op architectuur doordat het zich bezighoudt met constructies en dragende muren. Het is vergelijkbaar met interieurontwerp omdat het zich richt op binnenruimtes.
Er is geen eenduidige benadering in architectuur, elk bouwproject moet beantwoorden aan zijn zeer unieke context: locatie, klimaat, sociaal, budget en materialen.

Meer weten over architectuur bezoek dan Architectenpunt.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

bedsprei
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: