Betekenis van architect

0
(0)

Wat is een architect?

Een architect is een persoon die is geregistreerd, een vergunning heeft of anderszins bevoegd is om de titel “architect” te voeren en architectuur (gebouwen) te ontwerpen en er op toe te zien dat deze juist worden gebouwd.

Architecten zijn gekwalificeerd om gebouwen te ontwerpen

De meest elementaire definitie van een architect is een beroepsbeoefenaar die gekwalificeerd is om ontwerpen te maken voor en adviezen te geven – zowel op esthetisch als op technisch gebied – over gebouwde objecten in onze openbare en particuliere landschappen. Maar deze definitie raakt nauwelijks de oppervlakte van de rol van een architect. Architecten fungeren als betrouwbare adviseurs, hun rol is holistisch, zij vermengen diverse eisen en disciplines in een creatief proces, terwijl zij het algemeen belang dienen en zich bezighouden met gezondheids- en veiligheidskwesties.

Misschien kunnen we architecten het best omschrijven als dirigenten die alle doelstellingen voor een gebouw of andere constructie orkestreren en de leiding nemen bij het met elkaar in overeenstemming brengen ervan. Architecten doen dit door oplossingen aan te dragen door gebruik te maken van:

Artistieke verbeeldingskracht en creatieve visie om ruimten te ontwerpen waarin hun ideeën en technieken – weergegeven door vorm, licht, texturen, materialen en kleuren – samenkomen om aan onze esthetische, spirituele en culturele behoeften te voldoen;

Praktische en technische kennis om ruimtes te creëren die veilig, efficiënt en duurzaam zijn en voldoen aan economische behoeften; en

Intermenselijke vaardigheden, psychologisch inzicht en ethische praktijk om ruimten te creëren die voldoen aan de complexe en soms tegenstrijdige behoeften van klanten, gebruikers en de gemeenschap.

Meer weten over architecten en architectuur? Bezoek dan de website van ervaren architect uit Turnhout, Trias Architecten.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *