Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van arbodienst

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

De arbodienst helpt mensen die in de Arbowet terecht zijn gekomen zover als mogelijk en noodzakelijk is. Maar hoe kom je hierin terecht en hoe voorkom je dat?

Wat is de Arbowet?

Stel, je werkt al jaren bij het hetzelfde bedrijf in Dordrecht en doet wat je leuk vindt. Plots komen er omstandigheden tevoorschijn, die ervoor zorgen dat jij je werk niet meer kan doen. Op dat moment komt de Arbo Dordrecht aan te pas.

De arbodienst van Dordrecht is onderdeel van de wet Arbeidsongeschiktheid, oftewel de Arbowet. Deze wordt ingeschakeld wanneer je te ziek bent om je werk uit te voeren. Dit kan zijn van het controleren of je echt de griep hebt, tot ondersteuning van re-integratie na langdurig verzuim. Deze arbodienst helpt met wat er allemaal bij komt kijken wanneer je niet in staat bent naar werk te komen.

Beter voorkomen dan genezen

Naast het helpen wanneer je arbeidsongeschikt wordt, is de arbodienst ook actief om dit verzuim zoveel mogelijk te voorkomen. Voorkomen is beter dan genezen, waarom er gelet wordt op dat een werkplek wel toestaat werknemers op een zo gezond mogelijke manier aan de slag te laten gaan.

Snelle en dichtbije begeleiding

Mocht je ooit te maken krijgen met de Arbowet, dan kun je bij de arbodienst direct terecht. De arbo-arts is een specialist direct uit de omgeving van dezelfde regio, zodat je van dichtbij beschikking hebt op begeleiding. Wanneer je contact zoekt met de arbodienst, dan neemt het direct contact met je op via de mail of telefoon. De verzuimsituatie kan dan direct besproken worden.

Extra taken

De begeleiding bij verzuim, het voorkomen van in de ziektewet te hoeven treden en het beperken van de risico’s zijn de hoofdtaken van de arbo deskundige. Nu zijn er ook extra taken die de arbodienst op zich wil pakken ter ondersteuning van jou als iemand binnen de Arbowet. Zo kan de arbo deskundige psychologische hulp bieden voor je als je teveel stress en problemen ervaart door de situatie. Of je hier gebruik van wilt maken of niet hangt puur van jezelf af of je hier baat bij denkt te hebben. Bespreek met de arbo arts wat je wel en wat je niet wilt krijgen tijdens de begeleiding.

Mocht je te maken krijgen met arbeidsongeschiktheid, dan kun je eenvoudig via de website van de dichtstbijzijnde arbodienst kijken wat de opties zijn.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: