Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van API

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Als je IT’ers hoort praten over API’s, dan hebben ze het niet over een zoogdier wat erg op de mens lijkt. Ze hebben het dan over een application programmering interface. Dit is een slimme manier om meerdere systemen aan elkaar te koppelen. Een API zorgt ervoor dat er data uitgewisseld kan worden dus twee webapplicaties. Check daarom altijd of een software een API heeft om bedrijfsprocessen te ondersteunen.

Ontwikkelen van webapplicaties

Tegenwoordig richten we ons niet meer op het bouwen van websites, maar op het ontwikkelen van een webapplicatie. Een voorbeeld van een bekende webapplicatie is Outlook. Objectief gezien kan een webapplicatie ook een website zijn. Echter kun je met een webapplicatie veel meer dan het informeren en overtuigen van bezoekers. Met een webapplicatie biedt je bezoekers extra functionaliteiten, bijvoorbeeld een planningssysteem, chatbot of een klantenportal. Opmerkelijk is dat dit meestal niet voor iedereen beschikbaar is.

Waarom een webapplicatie op maat laten bouwen?

Een webapplicatie is een applicatie wat je gebruikt via je browser. Deze applicatie kun je dus ook goed gebruiken voor mobiel en tablets. Veel bedrijven laten een webapplicatie ontwikkelen om de uiteenlopende processen binnen hun bedrijf te optimaliseren. Zo wordt het werk een stuk eenvoudiger, gemakkelijker en overzichtelijker voor de medewerkers.

Een webapplicatie biedt diverse voordelen. Zo hoef je tegenwoordig geen aparte software meer te installeren, waardoor je op elk moment over de nieuwste en beste versie beschikt. Verder wordt je data opgeslagen in een online database, de cloud. Zorgen maken over backups of het verlies van data is met een webapplicatie verleden tijd.

Ontwikkeling van webapplicatie uitbesteden

De meeste bedrijven hebben geen medewerker in dienst die geen tijd of de juiste kennis heeft om een webapplicatie te ontwikkelen. Ze laten daarom een applicatie op maat bouwen, bij een bedrijf als PingOnline. Alle soorten webapplicaties worden door PingOnline gemaakt met behulp van hun eigen PingPortal. Op de webapplicaties op elk moment perfect te laten werken, wordt gebruik gemaakt van programmeertalen als HTML, CSS en JavaScript en van de sever-side scripting talen PHP, SQL en jQuery. Weet je niet zeker of een webapplicatie op maat laten maken wat voor jouw bedrijf is? Neem een kijkje op de websites van verschillende bedrijven. De meeste zullen graag met jou in gesprek gaan en jouw case bespreken.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: