Betekenis van anti-inbraakstrips

Huizen beveiligen tegen inbraak heeft al een lange tijd in de spotlight gestaan. Waar men zich angstig kan voelen door nieuws of veranderingen in de buurt kan extra beveiliging vaak een oplossing bieden. Eén van de meest bekende en praktische beveiligingen zijn anti-inbraakstrips. Deze worden met name op deuren gezet, en dan vooral de voordeur.

Door een metalen strip op de deur te monteren, en een andere op het deurkozijn, krijg je de beveiliging. De twee anti-inbraakstrips samen werken wanneer de deur dicht is. Doordat ze tegen elkaar komen bij een gesloten deur is er geen naad meer bij de rand. Geen rand betekent dat er geen voorwerp in de deur kan worden gestoken om deze open te breken.

Meestal is het  verstandig een legitieme slotenmaker je huis te laten beveiligen voor je zelf aan de slag gaat. Zo geef je het risico uit handen en ben je verzekerd tegen fouten. Een fout tijdens het zetten van je strip kan de deur of het kozijn permanent beschadigen. Ook voor overige werkzaamheden zoals een ander slot is het altijd beter een expert erbij te betrekken. Voor de mogelijkheden om je huis beter te beschermen en vrijblijvend advies is het ook een aantrekkelijke optie.