Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van Animatievideo

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een animatievideo heeft wellicht iedereen in zijn of haar leven wel eens gezien of voorbij zien komen. Op het werk bijvoorbeeld, op internet of tv. Maar wat is het nou precies? En waarvoor worden deze video’s gebruikt?

Animatie

Animatie is gemaakt om een boodschap snel en duidelijk door middel van beeld uit te kunnen leggen. Bovendien is het een leuke manier om een verhaal te vertellen omdat animaties vaak leuk zijn om naar te kijken. Het is dus laagdrempelig. Daarnaast zijn mensen visueel ingesteld, waardoor animatie van invloed kan zijn. Bij animatie gaat het om meerdere stilstaande bewegingen die achter elkaar worden geplakt. Daardoor lijkt het alsof het een bewegend beeld is.

Animatievideo

Een animatievideo is eigenlijk een film die bestaat uit getekende plaatjes. Deze getekende plaatjes zijn dus gewoon stilstaande beelden. Deze stilstaande beelden kunnen aan elkaar geplakt worden en snel achter elkaar worden afgespeeld. Vaak bestaat zo’n video dus uit heel veel beelden. Per seconde zijn er al veel beelden nodig om een vloeiende film te maken. Dit wordt dan uiteindelijk een video en dat wordt dan vervolgens een animatievideo genoemd.

Waarvoor worden ze gebruikt?

Animatievideo’s kennen talloze doeleinden. Een veel voorkomende is het uitleggen van moeilijke dingen. Of bijvoorbeeld saaie dingen. Door een animatievideo worden deze moeilijke of saaie dingen dan uitgelegd op een leuke, laagdrempelige manier. Het vertelt als het ware een verhaal door middel van beeld. Ook wordt er vaak geluid gebruikt. Zo kun je een boodschap of verhaal duidelijk maken in een korte tijd. Bijvoorbeeld voor jouw bedrijf.

Animatievideo laten maken

Je kunt een animatievideo laten maken. Hier zijn professionals voor die de stilstaande beelden kunnen tekenen en die deze vervolgens achter elkaar kunnen plaatsen. Voordat dit gedaan wordt moet er eerst een script geschreven worden. Dit kun je ook laten doen, maar je kunt ook zelf het script schrijven. Dit is kosten besparend en daarnaast weet jij als geen ander wat je wilt uitleggen of vertellen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: