Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van alarmeringen

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

Je hoort allemaal buiten weleens de sirenes van een ambulance, politiewagen of brandweer klinken en vervolgens een voertuig met hoge snelheid passeren. De gemiddelde mens is dan vaak nieuwsgierig waar deze hulpdienst naartoe gaat en om wat voor soort melding de hulpdienst is uitgerukt. Helaas kun je dit vaak niet volgen en is het vaak gissen waar de hulpdienst naartoe gaat. Hieronder meer informatie over de betekenis van alarmeringen.

Wat zijn alarmeringen?

Een alarmering is een mondelinge of schriftelijke mededeling aan derden over een calamiteit. Gebeurt er een calamiteit? Dan wordt er door omstanders contact opgenomen met hulpdiensten. Deze hulpdiensten verzenden vervolgens een alarmering.

Hoe kan ik het laatste 112 nieuws volgen?

Op diverse sites met alarmeringen kun je filteren op meldingen in de buurt/regio, zoals 112 Almere en trending meldingen op dat moment. Zo schetst deze website voor 112 nieuws een eenvoudig overzicht met de meldingen die op dat moment gedaan zijn richting hulpdiensten en meer informatie per melding over de woonplaats of het aantal meldingen die gemiddeld gedaan worden in desbetreffende plaats. Ook zijn er dikwijls (foto)verslagen van ongelukken, branden of andere incidenten te vinden. Dit is dus een perfecte website voor de nieuwsgierige medemens onder ons die graag alles te weten wilt komen over het nieuws en de meest actuele gebeurtenissen die plaatsvinden in zijn of haar woonplaats of regio.

Ook is het verstandig om te zoeken naar een uitleg over situaties wanneer je het alarmnummer moet bellen en wat er vervolgens gebeurt als er een melding binnenkomt bij de 112 meldkamer. Ook wordt er meer uitleg gegeven over de SOS knop die onder andere op IPhones zit. Deze kun je standaard instellen met meer informatie over jezelf zoals je bloedgroep, de contactpersoon in geval van nood en eventuele medicijnen die je gebruikt. Voor hulpverleners kan het enorm waardevol zijn om de informatie over de getroffen persoon direct bij de hand te hebben om onmiddellijk de juiste zorg te kunnen bieden. Hiermee kan in sommige kritische situaties kostbare tijd worden gewonnen.

Als je nieuwsgierig bent over het werk wat hulpdiensten verrichten bij jou in de regio dan zijn er genoeg mogelijkheden om op de hoogte te blijven van de alarmeringen. We mogen er met zijn allen best eens meer waardering voor opbrengen dat ze mensen dagelijks hun werk (in soms de meest lastige omstandigheden) zo goed mogelijk proberen uit te voeren.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Politiek & Samenleving
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: