Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van AED

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is een aed en waar vind je ze?
Je hoort vaak spreken over een aed. Misschien heb je zelfs weleens de groen met gele bordjes zien hangen met daarop de letters met daaronder een machine die je niet kent. Het is dan handig om te weten wat het is en of het kopen van een aed ook iets voor jou kan zijn. Er zijn namelijk zeer veel situaties te bedenken waarin een apparaat dat gebruikt wordt bij het optreden van hartproblemen goed van pas kan komen. Mogelijk ook situaties waar je zelf weleens in terechtkomt.

Wanneer gebruik je het?
Een aed gebruik je wanneer iemand onverwachts met hartproblemen wordt geconfronteerd. De machine is draagbaar en kan dus snel ter plaatse zijn. Hartpatiënten kunnen het best gered worden wanneer er snel gehandeld wordt. Daarom is het ook goed om te weten waar je een aed zoeken moet op elke plek waar je komt. Er zijn verschillende hulpmiddelen die je hierbij kunnen helpen, zoals handige apps. Dat neemt niet weg dat het wel belangrijk is dat je weet hoe een dergelijk apparaat werkt. Anders kun je er geen goede daden mee doen.

Waar vind je het?
Het is in principe zo dat er altijd een aed in de buurt moet zijn. Dit geldt vooral op openbare plekken. Daar zijn ze vaak op strategische plek gehangen. Je kunt er dan snel bij en direct actie ondernemen. Vaak is het ook zo dat er op openbare plekken altijd iemand is die weet hoe met de machine omgegaan moet worden. Deze persoon heeft er dan een cursus voor gevolgd. Dit maakt het handiger en beter mogelijk om mensenlevens te redden. Het is dan niet alleen afhankelijk van jou.

Het nut ervan
Zoals gezegd is het bewezen dat de meeste mensen die met hartproblemen worden geconfronteerd zijn als er snel gehandeld wordt. Dit is bij voorkeur al binnen een paar minuten. Wanneer een hart stilstaat, dan kan deze snel weer op gang worden gebracht en kan iemand die anders zou zijn overleden mogelijk nog enkele jaren door leven. Het is natuurlijk fijn om te weten dat deze mogelijkheid bestaat. Daarom is het ook goed dat er op zo veel plekken als mogelijk een machine komt te hangen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: