Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van acnetherapie

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Je hoort steeds vaker mensen die bijvoorbeeld bij een schoonheidsspecialist in Arnhem aan acnetherapie doen. Weet jij echter niet precies wat acnetherapie inhoudt? Treur dan zeker niet, want het internet staat je graag bij om jezelf over dit onderwerp te laten informeren. Zo ontdek je in deze blog de betekenis van acnetherapie. Verder leer je ook welke soorten acne bestreden worden met acnetherapie en wat je zelf naast het nemen van acnetherapie kunt doen. Op deze manier ben je straks meer dan adequaat geïnformeerd over dit onderwerp.

Wat acnetherapie inhoudt

Acnetherapie is een schoonheidsbehandeling waarbij specifiek acne wordt behandeld. Acne is een ophoping van talg en dode huidcellen die verstopt raken in de poriën van je huid. Daarbij komt acne het meeste voor in het gezicht, maar ook de rug of andere plekken staan erom bekend acnesymptomen te hebben. Acnetherapie probeert de omstandigheden die acne laten gebeuren zodanig aan te pakken dat de acne tot een minimum wordt gehouden of zelfs volledig verdwijnt. Dit wordt gedaan door bijvoorbeeld je huid te exfoliëren.

Verschillende soorten acne die je kunt bestrijden

Er zijn verschillende soorten acne die door middel van acnetherapie bestreden kunnen worden. Zo wordt acne vulgaris, een vorm van acne dat ook wel bekend staat als jeugdpuistjes, frequent aangepakt door huidspecialisten. Hetzelfde geldt voor Acne conglobata, wat een meer ernstige vorm van acne is. Ook zwarte en witte mee-eters, een indicatie van acne comedonica worden aangepakt met huidtherapie. Tot slot is acne tarda, wat met name voorkomt bij volwassenen boven de 25 jaar, ook verleden tijd door middel van huidtherapie.

Wat je naast acnetherapie zelf kunt doen

Naast een bezoek aan een acnetherapist als Get Spoiled zijn er ook enkele aanvullende dingen die je zelf kunt doen om je acne aan te pakken. Zo helpen milde producten die je huid verzorgen om je acne te verlichten. Ook kleine zaken als onmiddellijk na het sporten douchen en een dieet eten met weinig tot geen suikers helpen tegen acne. Tot slot is het ook zaak om niet zelf puistjes uit te knijpen of je huid met zeep wassen. Op deze manier maak je zelf ook een impact in het minimaliseren van je acne.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Gezondheid
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: