Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van aanbouw

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

De betekenis van het woord aanbouw is een bouwwerk dat tegen een alreeds gebouwd huis of kantoor wordt gebouwd.

Wat is aanbouw?

Het aanbouwen is een manier om te zorgen voor een grotere woonruimte. Je trekt ruimte van je tuin naar het huis toe. Door een verbinding te maken met het al bestaande gebouw wordt het een aanbouw. Is er geen connectie met een alreeds gebouwd gebouw dan is het eigenlijk nieuwbouw. De aanbouw wordt verbonden met het bestaande gebouw door een deur of zelfs het verwijderen van een deel van de bestaande muur. In vele gevallen is de aanbouw lager dan het gebouw waar tegenaan wordt gebouwd.

Wat voor soorten aanbouw heb je?

Er zijn verschillende soorten aanbouw die je kunt doen. Je kunt je huis uitbreiden door het bouwen van een bijkeuken of een apart washok. Verder komt het voor dat mensen voor hun ouders een extra kamer bouwen tegen het huis aan als de ouders niet meer goed voor zichzelf kunnen zorgen. Ook kun je ervoor kiezen om een veranda of een serre aan je woning te bouwen. Dit is een aanpassing die er eigenlijk voor zorgt dat je huis meer een eenheid gaat vormen met je tuin. Doordat deze ook van glas kunnen zijn zorg je er tevens voor dat er meer licht in jouw huis komt dan voorheen.

Aanbouw om meerwaarde op te bouwen?

Een aanbouw vergroot de meerwaarde van je woning. Doordat er extra woonruimte bij komt die je mee kunt tellen bij de al bestaande m2 die je had toen je het huis kocht. De extra woonruimte is duurder dan als dit de oppervlakte van de tuin zou zijn. Het is wel een investering die een hoop geld kan kosten maar het levert je na een tijd ook meer op. Zeker nu de huizenprijzen aan het stijgen zijn is het aantrekkelijk om te kijken naar een uitbouw voordat je kiest om te verhuizen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Huis & DIY
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: