Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van 4 wiel aandrijving

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Je hebt de term vast wel eens voorbij horen komen, een auto die beschikt over 4 wiel aandrijving. Nu is dat een vrij goede omschrijving, omdat deze eigenlijk prijs geeft dat de auto alle 4 de wielen aandrijft. Maar weet jij nu ook precies wat dit betekent? Daar gaan we even kort verder op in.

Aanduiding

Er worden veel verschillende afkortingen gebruikt om aan te geven dat een auto alle 4 de wielen aan drijft. Zo ben je misschien bekend met termen als All Wheel Drive, 4WD of 4×4. Ze betekenen eigenlijk allemaal hetzelfde, dus raak vooral niet in de war.

Doel

Als je een auto koopt die 4 wiel aandrijving heeft, dan doe je dit naar alle waarschijnlijkheid bewust. Auto’s als deze zijn namelijk vaak geschikt op alle soorten terrein, ook wel off-road genoemd. Deze auto’s vallen in de categorie SUV’s. Perfect om in beboste gebieden, op het strand en zand te rijden. Het grote voordeel is namelijk dat je veel minder snel vast komt te zitten.  De auto die jij hebt gebruikt toen je leste bij jouw rijschool in best was gewoon 2 wiel aangedreven. Dit betekent dat de motor alleen de voorste 2 of de achterste 2 wielen laat draaien. Helemaal niets mis mee, aangezien je het zo ook het beste kunt leren. Rijscholen zijn wat dat betreft wel verstandig, ze laten je niet meteen lessen in een auto die gemaakt is voor off-roading, zo ook jouw rijschool best niet.

Een stukje geschiedenis

4 wiel aangedreven auto’s bestaan al sinds het begin van de vorige eeuw. Toen werden er tenminste al wat prototypes gemaakt, maar er was nog niets concreet. Het duurde tot de Tweede Wereldoorlog, rond 1940 dus, dat ze echt gebruikt werden. Het waren de geallieerden uit Amerika die deze grote terreinwagens gebruikten om zich goed te kunnen verplaatsen. In de loop van de jaren heeft deze techniek de ruimte gekregen om zichzelf te verbeteren en is nu dus ook geschikt in normale passagiers auto’s.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: