Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van Spina Calcaneï

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Spina Calceneï is een oorzaak van pijn in de hiel die vaak voorkomt. De meeste mensen kennen Spina Calcaneï onder de naam hielspoor. Veel mensen krijgen te maken met een hielspoor, denk hierbij ongeveer aan 10% van alle mensen. Wij informeren je graag over de betekenis van Spina Calcaneï en vertellen je hiernaast ook meer over enkele behandelmethoden zodat je zo snel mogelijk van je klachten af kunt komen.

Wat is Spina Calcaneï?

In principe is een hielspoor een verkalking die je kunt vinden aan de onderkant van het hielbot. Spina Calcaneï is de medische term die hiervoor gebruikt wordt. Als je last hebt van een hielspoor, dan kan dit je erg beperken in je doen en laten. Deze nare kwaal kan dus uiteindelijk een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van het bewegen. Een hielspoor moet je daarom zo snel mogelijk behandelen.

Hoe moet je het behandelen?

Spina Calcenei is prima te behandelen. Als je kiest voor de juiste hielspoor behandeling dan is het binnen enkele weken tot maanden verholpen. Een hielspoor kun je op diverse manieren behandelen. Enkele behandelmethoden zijn:

  • Draag corrigerende inlegzolen. Op deze manier wordt je voet beter ondersteund waardoor de klachten op den duur verminderen.
  • Speciale dagelijkse oefeningen kunnen ervoor zorgen dat de pijn als gevolg van een hielspoor uiteindelijk verminderen.

Het beste is natuurlijk als je kiest voor een combinatie van bepaalde behandelmethoden. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van inlegzolen in combinatie met dagelijkse oefeningen. Op deze manier zullen de klachten eerder verholpen worden waardoor je weer pijnloos door het leven kunt.

Hopelijk weet je dankzij bovenstaande informatie meer over Spina Calcaneï en weet je nu enkele methoden om deze vervelende kwaal aan te pakken. Heb je last van voetklachten? Neem deze klachten dan serieus en laat hier op tijd al iemand naar kijken. Als je er op tijd bij bent, dan vergroot dit de kans op volledig herstel.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: