Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van porseleinen facings

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is de betekenis van porseleinen facings en waar wordt het voor gebruikt?

Facings van porselein of composiet zijn beide veelgevraagde oplossingen binnen de esthetische tandheelkunde. Facings is een goede oplossing in geval van een ernstige afwijking van de vorm, kleur of afstand van tanden.

De schildjes (facings) verbeteren de vorm en kleur van tanden snel en effectief. Indien de facings behandeling correct wordt uitgevoerd dan zal het tandbeeld een zeer fraaie verbetering laten zien. Met als gevolg een stralende en zorgeloze glimlach.

Porceleinen facings

Bij een behandeling t.b.v. porseleinen facings wordt de tand opgemeten en vooraf door een specialist een maatwerk tandvorm en kleur van porselein gemaakt. Wanneer het ontwerp van de facing akkoord is bevonden dan wordt een flinterdun laagje van het tandglazuur afgehaald. Dit proces is pijnloos en wordt gevolgd door de hechting van de dunne maar zeer sterke facing van porcelein. Een voordeel van facings van porselein zijn hun extreme goede weerstand tegen vlekken en beschadigingen. Porselein blijft duidelijk langer goed dan composiet materiaal.

Composiet facings

Facings van composiet materiaal bestaat uit dunne laagjes hars. Deze laagjes, waarvan de kleur vooraf door de patiënt is gekozen, worden door de tandarts op de tand aangebracht en gebeeldhouwd tot de gewenste vorm. Deze composiet oplossing wordt vaak gebruikt in geval natuurlijke gebitselementen qua vorm of kleur te wensen overlaten en een vlotte oplossing gewenst is.
Het grootste voordeel van composiet facings is is dat er geen facing vooraf moet worden gemaakt. Het wordt ter plekke gemaakt en aangebracht en kan ook vervangen of verwijderd worden.

Kiezen tussen composiet en porselein

Kiezen tussen porselein en composiet is kiezen tussen duurzame kwaliteit met hogere prijs en iets minder duurzame kwaliteit maar een goedkopere prijs. De tandarts kan altijd helpen met advies welke oplossing het beste is, dit kan van geval tot geval verschillen. TIP: zorg dat je je wensen duidelijk kenbaar maakt dus denk goed na over de gewenste kleur en vorm van je nieuwe tand.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: