Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van levensloopbestendig wonen

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Woningen die erop ingesteld zijn om er zo lang mogelijk comfortabel te blijven wonen worden levensloopwoningen genoemd. In deze tijd kiezen mensen er steeds vaker voor om langer thuis te blijven wonen. Een groot voordeel hiervan is dat je de omgeving goed kent en waarschijnlijk ook een groot sociaal netwerk hebt opgebouwd.

Definitie van levensloopbestendig wonen

De definitie van levensloopbestendig wonen houdt in dat je je huis zo aanpast dat het meegaat met je leefomstandigheden, waardoor het comfortabel en veilig blijft om er te blijven wonen. Je woning groeit dus als het ware met je mee en is voorbereid op de toekomst. Dit is de perfecte oplossing wanneer je slecht ter been bent, in een rolstoel zit en niet in een bejaardentehuis wilt gaan wonen. Door valdetectie in de vloeren aan te brengen of brede deurposten te creëren neem je al veel belemmeringen weg. Daarnaast kun je ook je woning automatiseren, waarbij je op afstand je huis kunt bedienen. Denk hierbij aan het automatisch openen van je gordijnen of een robot stofzuiger.

Wanneer je in een huis woont met meerdere verdiepingen kan het op een gegeven moment in je leven lastiger worden om je verticaal te verplaatsen. Een thuislift kan dan uitkomst bieden. Met de aanschaf van een lift in huis verbeter je je kwaliteit van leven en het is vrijwel in elke woning te plaatsen. Het inbouwen van een lift wordt soms vergoed door de overheid, aangezien het een vrij prijzige verbouwing is.

 

 

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: