Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van Letselschade

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Als u een verkeersongeval hebt gehad of meegemaakt en u heeft daar schade aan overgehouden dan wordt dit ook wel letselschade genoemd. Onder letselschade verstaan we lichamelijke schade of psychologische schade. Letselschade kan ook ontstaan door een ongeval op uw werk of een medisch ongeval. Vaak kunt u een rechtszaak aanspannen als u letselschade hebt opgelopen. Om hulp te krijgen bij zulke rechtszaken kunt u bijvoorbeeld een letselschade advocaat in Rotterdam bijvoorbeeld inhuren.

Vergoeding mogelijk?

Het is uiteraard heel vervelend als u een ongeval krijgt waarna u letselschade aan overhoudt. Dit is uiteraard een probleem wat heel lastig te voorkomen is. Als u bijvoorbeeld naar een auto-ongeluk een been breekt en bovendien voor een korte periode uw werk niet meer in staat bent om te kunnen doen, dan is het wel belangrijk dat u hiervoor een vergoeding krijgt van de tegenpartij. Dit is vooral logisch als de tegenpartij ook de schuldige is aan het ongeluk.

Letselschade vanuit een operatie?

Het zou ook kunnen zijn dat bij een operatie, de dokter iets verkeerds heeft gedaan, waarna u uiteraard dan letselschade hebt opgelopen. Ook hier is het mogelijk om eventueel een rechtszaak aan te spannen, om deze opgelopen schade te kunnen vergoeden. Het is altijd bovendien ook mogelijk dat u ook bijgeleverde psychologische schade hebt opgelopen. Hoewel men hier niet als eerste over nadenkt bij een ongeval, is het wel altijd mogelijk dat dit is opgelopen door middel van een trauma.

De Oplossing?

Om er zo zeker mogelijk van te zijn dat als u letselschade oploopt tijdens een ongeval, deze vergoed kunnen worden, zijn er een aantal mogelijkheden waarna u kunt kijken. Als u toevallig een rechtszaak heeft aangespannen omwille van de letselschade, dan is het belangrijk dat u een letselschade advocaat in Rotterdam bijvoorbeeld inhuurt. Door middel van deze letselschade advocaat, is de kans groter dat de schade die u hebt opgelopen makkelijker vergoed wordt. Dit wordt dan ook meteen aangeraden als het bijvoorbeeld gaat om materiële schade, dit valt namelijk ook onder vormen van letselschade. Het is daarom ook altijd heel erg aangeraden dat als u letselschade hebt opgelopen, u zich altijd goed informeert naar de mogelijkheden op vergoeding door middel van een advocaat of specialist.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: