Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van hoog sensitiviteit

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Er zijn aardig wat mensen die last hebben van hoog sensitiviteit. Heel kort gezegd houd dit in dat je gevoeliger bent dan anderen. Dit is niet zo raar, niet iedereen is namelijk even gevoelig. Mensen die last hebben van hoog sensitiviteit kunnen last hebben van sterke impulsen of prikkels van buitenaf. Dit kan leiden tot erge emotiewisselingen en een voorbeeld hiervan is een huilbui. Vaak worden deze mensen als introvert gezien, ook al heeft dit niet zo veel met elkaar te maken. Deze mensen willen door hun heftige emoties vaak geen hulp zoeken en dit maakt het lastig om een oplossing te vinden.

Hieronder staan enkele kenmerken van mensen met een hoge mate van sensitiviteit:

Uitgeput na sociale gelegenheden

Doordat de gevoelens van deze mensen zo sterk zijn vergt dit een hele hoop energie. Het is dan ook niet zo heel erg raar dat ze snel uitgeput zijn na sociaal contact, ze hebben te veel energie verbruikt aan het in bedwang houden van hun emoties.

Emoties van anderen overnemen

Omdat deze mensen niet weten hoe ze met hun emoties moeten omgaan nemen ze vaak de emoties van anderen over. Dit leidt ook weer tot uitputting. Zo voelen ze heel goed spanning aan en wanneer iemand in een verdrietige bui is dan kan het zomaar voorkomen dat ze dit over nemen.

Houd van rust in zijn hoofd

Omdat deze persoon zich zo druk maakt om sociale gelegenheden en omdat hij zo onrustig is het van belang dat deze persoon voldoende rust krijgt. Zie het als een soort oplaadmechanisme. Wanneer hij of zij voldoende uitgerust is kan hij er weer tegenaan.

Lastig om beslissingen te maken

Iemand met veel emoties vind het vaak lastig om beslissingen te nemen. Dit komt omdat ze hele scenario’s in hun hoofd laten afspelen over hoe het af kan lopen. Door al deze twijfel kan het zomaar zijn dat ze geen beslissingen durven nemen en situaties ontlopen waarin beslissingen moeten worden genomen.

Huilbuien

Dit is vanzelfsprekend door de wisselende emoties. Deze persoon kan het ene moment nog vrolijk zijn en het andere moment in huilen uitbarsten. Houd hier dus rekening mee als je weet dat iemand last heeft van hoog sensitiviteit

Bron: https://www.zobegaafd.nl/hoogsensitiviteit/

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Gezondheid
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: